Miras Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Witam Klimatyzacja dwustrefowa po załączeniu zamiast chłodzić grzeje. Serwis umówił mnie na 30.08 Ktoś może doradzić co z tym fantem auto nowe z maja tego roku przebieg 10 000 tys Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Albo coś ze sterownikiem albo zapomnieli nabić czynnik chłodniczy do układu klimatyzacji. Sprawdzałeś przy odbieraniu autka czy klima pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Prawdopodobnie padł silnik od sterowania przesłoną ciepło/zimno :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Usterka ustąpiła po trzech dniach, odpaliłem auto i klimatyzacja zaczęła działać jak należy. Trochę niedobrze bo serwis mnie zleje i karze pojawić się jak problem się znowu pojawi. Może komuś się to już przytrafiło i doradzi jak ten temat ugryźć w serwisie, żeby chociaż zainteresowali się dlaczego tak się stało .Tyle dobrego że nie padła mi klimatyzacja w Chorwacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Być może było tak jak pisał Janusz,z tą tylko różnicą ,że sterownik nie padł,ale nie odbierał sygnału z przełącznika.Elektronika ...to są dopiero cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 5 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Czy jest możliwe że komputer nissana nie zapisał błędu w związku z awarią klimatyzacji, tak tłumaczą się w serwisie, w związku z tym nie są wstanie ustalić co było przyczyną awarii która sama ustąpiła po kilku dniach, przypomnę że chodzi iż klimatyzacja zamiast chłodzić grzała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcome Opublikowano 6 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 A nie miałeś wymienianego filtru powietrza w kabinie; bo jak ruszyli silniczek to tak się działo, jak by się to pojawiło znowu zobacz czy masz różnicę pomiędzy prawą a lewą stroną (jeśli tak to na pewno złe ustawienie silniczka przy pedale gazu, popatrz może jest poluzowany nie dokręcony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boryndas Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Witam Klimatyzacja dwustrefowa po załączeniu zamiast chłodzić grzeje. Serwis umówił mnie na 30.08 Ktoś może doradzić co z tym fantem auto nowe z maja tego roku przebieg 10 000 tys Dzięki Wydaje mi się, że przydarzyło mi się coś takiego ale wyglądało mi to na zwiechę systemu nawiewu. Klima była włączona ale nie chłodziło. Kilka minut operowałem przyciskami, chyba w końcu wyłączyłem i włączyłem nawiew ponownie i dopiero wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adimas1991 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 A nie miałeś wymienianego filtru powietrza w kabinie; bo jak ruszyli silniczek to tak się działo, jak by się to pojawiło znowu zobacz czy masz różnicę pomiędzy prawą a lewą stroną (jeśli tak to na pewno złe ustawienie silniczka przy pedale gazu, popatrz może jest poluzowany nie dokręcony Odkopię trochę temat, w dniu wczorajszym zakupiłem QQ z 2009. Niestety dopiero w drodze powrotnej do domu po zakupie, zauważyłem że klima od strony pasażera chłodzi, a od strony kierowcy grzeje przy ustawieniach obu na LOW/19 stopni, gdy u kierowcy ustawię więcej stopni (powyżej 20) z nawiewu w ogóle nie leci powietrze? Czy jest to wina silniczka o którym mowa powyżej? Jeśli tak to czy macie jakieś zdjęcia przedstawiające ten silniczek? Tak abym wiedział co sprawdzić. Czy może to zła kalibracja czujnika temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witam, Sprawdź, czy masz dobrze ustawiony silniczek napędu przepustnicy przy pedale gazu, ten który się demontuje przy wymianie filtra kabinowego. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adimas1991 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 W weekend w końcu znalazłem czas aby spojrzeć na silniczek i faktycznie on był powodem problemów z nawiewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi