Sajmon_LP Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Eksploatacja vol2.Czyli nowy filtr oleju oraz najlepszy olej do naszych zetek - Mobil 5w50 !Teraz jeszcze czas na zimówki i można latać.Jeśli ktoś ma to chętnie kupie zimowe opony 245-225/40/45-18 Wężyk w stalowym oplocie do wysprzęglika wymieniony, olej zmieniony.Pobawiłem się również w wygląd. Pomalowałem dolną część zderzaka w kolor Piano Black.Ciekaw jestem efektu za dnia. Zdjęcie za dnia:Zima nie będzie straszna.Pirelli Sottozero 240 Winter w rozmiarze 245/45/18Rocznik fajny bo 09 oraz 11. Mięsa sporo. No i runflat. Cena była mega, więc nic tylko brać! No cóż. Prywatność to grzech Władzy nie spodobały się ciemne szyby. Folia usunięta na miejscu w ciągu może 60 sekund. Bez większych problemów. Jak to oni dbają o nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Hehe też ostatnio chciałem przyciemnić , ale i tak mają już sporo powodów, by mnie łapać, więc nie chciałem ich jeszcze bardziej prowokować Coś płaciłeś czy tylko folia do zdjęcia , parę pałek na plecy i puścili Cię wolno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Z początku się pytałem czy to za szyby czy może na wszywkę w kurtce "Polski Walczącej" Nic nie płaciłem, na miejscu w minutę zdrapałem tą folię i tyle, chwile podyskutowałem co by były gdyby... zamotali się kilka razy ale to zwykły burki były które egzekwują prawo, jak sami mówią - powalone... Padła propozycja sprzedaży Nissana !!Wstępnie gdyby ktoś był zainteresowany proszę o kontakt PW.W najbliższym czasie jeśli mi się nie nie odmieni ogłoszenie trafi na otomoto.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucharo Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) szybko... nie wiesz co piszesz to bylo wiecej jak pewne Edytowane 27 Listopada 2014 przez hot_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Fakt, auta zmieniam szybko jednak w tym przypadku z czasem 4 miejsca będą wskazane... ))) Zetka trafiła na otomoto:http://otomoto.pl/nissan-350-z-eu-premium-pack-lpg-C35334198.html Na łazarskim rejonie nie jest kolorowo !Ogólnie zeta jeździ, wystawiona na sprzedaż cały czas jest, jednak zdecydowałem się oddać stary zestaw dwumasy, sprzęgła oraz docisku do regeneracji, mianowicie dwumasa zostanie przerobiona na jednomase tak by było po męsku ! Tarcza sprzęgła zostanie obita najmocniejszym obiciem z dodatkiem kevlaru no i całość zostanie później wyważona. Jeśli przez dwa tygodnie zeta się nie sprzeda bądź nie znajdzie się ktoś chętny na zamianę to wywalam skrzynie po raz kolejny i montuje męski zestaw do upalania ! PODZIELI się ktoś odczuciem zmiany dwumasy na jednomase ?? Da radę później tym autem jeździć na co dzień ? ) jak po męsku to po męsku... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) jezdzic sie da jedyny minus to dosyc mocno `rzęzi` podczas przyśpieszania z niższych obrotów, ale znalazłem na to sposób, głośniejszy wydech nie wiem jak bedzie sie zachowywać koło home made ale bedziesz musiał je na pewno wyważyć ps. mam 2 masę jakbyś chciał sie pobawić Edytowane 9 Grudnia 2014 przez hot_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 U mnie jest Catback Nismo, wywalę jeszcze katalizatory i dam downpipy jeśli ktoś ma na sprzedaż to chętnie kupię !Na wywalonej dwumasie też nie jest idealnie cicho Dwumasy mam dwie, jedna jest w zetce a drugą dzisiaj oddałem do specjalistów w celu przerobienia, chyba że się okaże iż jest w stanie idealnym bo podobno jest po regeneracji - taką kupiłem, jednak na 90% nawet jeśli okaże się super dwumasą to i tak przerobię ją. wyważyć wyważą, jest to bardzo dobra firma z mojego miasta... Małe zmiany, jakiś czas temu kupiłem zestaw dwumasy, sprzęgła oraz docisku, wszystko po regeneracji. Dwumasa wydawała mi się tylko liźnięta na powierzchni dociskowej jednak totalnie nie wyglądała na zregenerowaną w "środku". Tarcza sprzęgła była w miarę ok bo 6.5mm, a docisk exedy w dobrym stanie. To wszystko zamontowałem miesiąc temu do zetki z tym że zostawiłem stara koło. Stare koło miało lekko wytarte linie od nitów z poprzedniego sprzęgła tak więc wiadomo że wszystko się dojechało przez ten czas na amen.Aktualnie odebrałem swoją starą tarczę sprzęgła. Została obitą najmocniejszym materiałem z dodatkiem kevlaru, całość LUK'a (8mm). Docisk został również liźnięty oraz wyważony, natomiast dwumasa którą błędnie oceniłem wtedy jako zregenerowaną połowicznie, okazała się w rewelacyjnym stanie ! Zostało to sprawdzone na specjalnie przeznaczonych do tego maszynach.Tak więc jutro działam i wrzucam właściwie nową dwumase, ogarniętą tarcz sprzęgła oraz świeżutki docisk. Miała być jednomasa, ale w takim przypadku posiadania w rękach takiej dwumasy nie było sensu się bawić w przeróbki czy brnięcie w koszta z zakupem lightweight flyweel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 No i zestaw mega po taniości i udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Zatrudnie się chyba w serwisie Nissana... Wczoraj walka z demontażem skrzyni biegów - czas ok 3h.Wszystko zdemontowane, stara dwunasa ze sprzęgłem oraz dociskiem out.Wrzucona na pokład zregenerowana dwumasa, tarcz oraz docisk. Wszystko złożone, godzina 15:00 odpalenie auta i....i d*pa, silnik nie odpala, kręci, nie chce zaskoczyć...diagnoza ? Nie włożyłem dwumasy w bolec z prowadzeniem na wale przez co czujnik położenia w innym momencie podawał iskrę.... załamy w ekspresowym tempie znowu na szybko zacząłem demontować całość, wynik - 2h Dzisiaj odkręciłem dwumase, ustawiłem ją prawidłowo, wszystko złożyłem i działa jak należy, auto odpala, dwumasa cichutka, sprzęgło chwyta w połowie a nie na samej górze, zupełnie inna jazda. Wszystkim polecam ogarnięcie dwumasy-sprzęgła jeśli tylko czujecie dyskomfort... Przy okazji zbliżających się świąt całe wnętrze wysprzątane oraz po konserwacji aerospace 303. Nissan cały czas w moich rękach lecz nadal na sprzedaż.Trochę eksploatacji. Nowe świece NGK podwójne platynki.Jest lpg, musi być dobra świeca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 No to powiem Ci ze zrobiłem ten sam błąd z dwumasą ile zapłaciłeś za regenerację tarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 300zł bodajże za regeneracje tarczy sprzęgła i 100zł za docisk. NISSAN SPRZEDANY ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Za ile poszedl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Tajemnica handlowa, starczyło na wypasioną e91 i zostało jeszcze )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi