DunajP12 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Witam panowie,posiadam od miesiaca Primere P12 2002r.od jakiegoś czas mam problem z jakością obrazu z kamery cofania.Rozebralem ja bo myślałem ze to syf który dostał się pod szybe,ale mimo ze zdjąłem szybke podlaczylem kamerke bez niej i problem jest nadal: ( czy to oznacza ze jej żywot się kończy? Przy okazji moje pytanie jeżeli to jej koniec..(jest czarno-biala) czy można ja zamienić na kolorową? Wyświetlacz jest kolorowy.Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Niestety musisz sobie kupić nową kamerę twój opis jest typowy dla zepsutej kamery w P12. Na allegro możesz sobie kupić taką za 150 zł oczywiście używaną . Przy okazji moje pytanie jeżeli to jej koniec..(jest czarno-biala) czy można ja zamienić na kolorową? Nie można ponieważ wyświetlacz w twojej Primerze nie ma tyle kolorów aby obsłużyć takiej kamery . Odnośnie kamery cofania to powiem jedno ja mam czujniki parkowania przód/tył w P12 i kamera jest w ogóle nie potrzebna jak cofasz to masz lusterka od tego aby się w nie patrzeć a nie w kamerę tylko przy dojeżdżaniu do ściany czy też samochodu stojącego za taka kamera ma sens ale czujniki są lesze bo możesz się skupić na lusterka Cena nowych czujników to 100 zł kamery to 150 zł sam musisz zdecydować co wybrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DunajP12 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Hej,dzięki za info.co do czujników to kolejny temat:). Mam je tez seryjnie zamontowane z tylu (tzn. z salonu z nimi wyjechał)i tez nie działają. Są na pewno Boscha spr. same czujniki i prawdopodobnie są ok według zaleceń które gdzieś wyczytalem na włączonym wstecznym przy stawiając ucho do każdego z osobna czujnika-slychac delikatne cykanie co podobno oznacza ze są ok.może sam glosniczek mi się zepsuł,ale jak to sprawdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanu Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Co do koloru, to akurat nie chodzi raczej o możliwości samego wyświetlacza. Będę u siebie sprawdzał nowszy moduł obsługujący kamerę, bo zdaje mi się, że to z niego wychodzi obraz czarno-biały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DunajP12 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Hejka i jak sprawdzales juz moduł...?co ma wpływ na kolory kamerki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzanu Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Czekam, jak będzie w jakiejś rozsądnej cenie na allegro, bo nie chcę ryzykować za swój dałem 20zł, wystawiony jako "przekaźnik p12" ale widziałem też aukcje po 150... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.