Gość miszu78 Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Witam. Mam pytanie: jakie lac paliwo do micry z 86r. Na razie leje uniwersalna ale ponoc maja przestac wogole takie produkowac. W zamian za to dla staryszych silnikow trzeba lac jakis preparat do zwyklego paliwa. Czy to jest konieczne bo slyszalem juz rozne opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaDziesiątka Opublikowano 3 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2005 Miałem kiedyś uno gażnikowe bez katalizatora i lałem normalnie paliwo bezołowiowe. To też nie była nowoczesna jednostka silnikowa i śmigał bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 lej normalna bene i smigaj;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość InterCell Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Koledzy maja racje - bez obaw możesz lać bezołowiową. A co ciekawego nie wiem jak to było u was ale ja miałem na poczatku w swojej micrze silnik 1.0 <fabryczny> i na klapie wlewu paliwa do tej pory mam naklejke "Minimum 97 Octane". Zresztą i tak wtedy jak i teraz leje tylko 98 bo w przeliczeniu wychodzi na to samo - 95tka jest tańsza ale pali jej troszeczke więcej a od kąd jeżdże na LPG to nawet nie patrze na ceny benzyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 nom w ksiazce pisze ze wiecej niz 96 oktanów ;] szkoda ze benzyna coraz drozsza znalazlem kwitek z poczatku roku 98 kosztowala 3,87 buuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.