hote Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Ostatnio zdarzyło się kilka razy, wersja benzyna 2.0 z lpg (zdarzyło się na benzynie i na lpg). Nagle podczas jazdy nie działa gaz, tzn. przy naciśnięciu (niezależnie, nawet jak w podłogę) daje max 1-1,2k obrotów. Auto po wymianie dolnego czujnika położenia wału korb, nie zdarzało się wcześniej. Brak blędów w komp. Pomaga wyłączenie i włączenie silnika. Gdzie szukać przyczyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostok Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 A potencjometr na pedale gazu ? Może by trzeba miernik podpiąć i zobaczy jak napięcie idzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hote Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 no właśnie nie, dziś powtórka tym razem dłużej, rozłożył mi się w środku miasta (prawie zero mocy, predkosc 20km/h), po wyjęciu kluczyka i włożeniu ponownie (w tym zamknięcie i otwarcie auta - zatrzymanie na awaryjkach)... nie chciał odpalić... jakby słaby akumulator. Minęlo 5 minut (trzeba było czołg zepchnąć), znów pełna moc, akumulator i ładowanie ma ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Ja bym zaczął od porządnego sprawdzenia pedału gazu i potencjometru przy nim oraz przepustnicy. P12 ma gaz bezlinkowy i tam może Ci coś nawalać. P.S. Pozdrawiam przy okazji Kolegę, którego spotkała taka sama wątplia przyjemność jak mnie ostatnio - wymiana czujnika położenia wału korbowego. Wymieniałeś sam, czy u mechanika, w ASO? Nowy czy używka? Jaki błąd wywalało, że wymieniłeś ten czujnik. U mnie było P0335. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Hote - jaki status? Ja do tej pory jeździłem bez problemów, ale oddałem samochód do warsztatu i dostałem informacje że "kończy się" czujnik położenia wałka rozrządu i można wymienić zanim się coś zacznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel19791 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Czy potencjometr mozna czyms wyczyscic i czy jak kostke odepne to wyskoczy czek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macrit Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 też jestem ciekaw, a dałby ktoś fotke jak toto cudo wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Wasyl_ Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Ostatnio zdarzyło się kilka razy, wersja benzyna 2.0 z lpg (zdarzyło się na benzynie i na lpg). Nagle podczas jazdy nie działa gaz, tzn. przy naciśnięciu (niezależnie, nawet jak w podłogę) daje max 1-1,2k obrotów. Auto po wymianie dolnego czujnika położenia wału korb, nie zdarzało się wcześniej. Brak blędów w komp. Pomaga wyłączenie i włączenie silnika. Gdzie szukać przyczyny? Kolego, czy udało ci się rozwiązać problem? Mam tak samo w swoim dieslu 2.2 - nie reaguje na pedał gazu, dopiero po wyłaczeniu i właczeniu działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.