Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Halogeny

gente

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kuoiłem ostatnio kamgura z halogenami dalekosieżnymi firmy wesem i chaciałem je podłaczyć i tu xaczyna się problem. Znalazłem schemat (w załączniku). I mam parę pytań. Jaki musi być tam przekaźnik, (parametry, model nie jestem za bardzo tutaj obeznany) i jak podłączyć żeby zapalały się razem z drogowymi światłami, dodam ze mam w halogenie również postojówki ale chyba nie widzę sensu ich podłączenia. Z góry dzięki za pomoc :)

Prekaźnik zwierający, zależy od mocy żarówek, pewnie ok 16-20A (styki robocze), cewkę przekaźnika podłączasz pod "+" i "-" od światła drogowego (ja popdpiąłem się do prawego reflektora). Zasilanie "+" halogenów ciągniesz od akumulatora, najpierw przez bezpiecznik (gniazdo + bezpiecznik 15A), dalej przewodem do przekaźnika (styk roboczy) i dalej od przekaźnika (drugi styk roboczy) do halogenów. Masę do halogenów "-" bierzez z masy (chociaż ja też wziałem z "-" akumulatora). Użyłem przewodów 1,5mm2 linki. Nie podłączaj zasilania halogenów bezpośrednio pod reflektor bo instalacja w samochodzie może nie wytrzymać takiego obciążenia.

Widze ze tam mozna wlożyć aż do 100watow h3, to jaki wziąć najlepiej?

Mam już przekaźnik 40A. I teraz moje pytanie czy dobrze zrozumiałem podłączenie? Do 85 i 86 podłaczam + i - ze światła drogowego, 30 idzie zasilanie z akumulatora przez bezpiecznik, a 87 do halogenu?

post-83551-0-08096800-1409410090_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...