Gość JAREKMAX Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Witam wszystkich maniaków i wielbicieli MICRY. Mam duży i pilny problem.Micra ciągle pali cewki zapłonowe zaczynając od 4 cyl.Wygląda to tak że pierwsza spala się 4 chwilę później 3 a zanim ostatnio zdążyłem się zatrzymać i wypiąć kostki z cewek sprawdzając którą spaliło to zdążyło upalić i na 2 cylindrze. Na pierwszym spaliła mi się tylko raz . W ciągu3 miesięcy auto wyjeżdża tylko na 2 - 3 km od domu bo strach nią gdzieś dalej jechać. Gdy tylko zrobi się nią więcej niż 5 - 10 km. jadąc bardziej ostro pali cewki także dzieje się to tylko po mocnym zagrzaniu silnika. Kiedyś 5 godzin chodził na wolnych obrotach i było OK.Pierwsza dłuższa trasa i zonk.Podsumowując pali cewki na 2, 3, 4, cylindrze w pierwszej kolejności, 4 cylinder. Dzieje się to tylko na bardzo mocno rozgrzanym silniku. W ciągu ostatnich kilkunastu dni eksploatacji spalił 10 cewek.Cewki kupuje używane ze względu na cenę nowych.Do tej pory:Komputer silnika został wymieniony.Sprawdzona została instalacja silnika pod względem uszkodzeń przetarć itp.Kostki sterownika i wszystkich czujników czyste.Świece nowe NGK.Ładowanie 14,4 V, napięcie na cewkach 12 Vi w tym momencie brakło mi pomysłów.Co sugerujecie bo następny krok to 5 l benzyny i ogień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Masa na silniku jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.