kkot1971 Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Witam forumowiczów. W zeszłym tygodniu przesiadłem się z QQ+2 2010r.w kolorze CIEŃ NOCY do nowego modelu. Tym razem uległem żonie i na jej życzenie wziąłem auto w kolorze BIAŁA PERŁA (nie żałuję). Cóż się okazało? Elementy z tworzywa czyli zderzaki oraz listwa nad rejestracją mają nieco inny odcień niż pozostałe elementy nadwozia. Są bardziej kremowo-żółte. Wróciłem natychmiast do dealera i obejrzeliśmy wspólnie wszystkie auta w kolorze biała perła. W każdym był ten sam efekt... a właściwie defekt.Czy też to zauważyliście w swoich perełkach i czy was też tak to razi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciu Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 mam biała perłę i nie zauważyłem nic takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Ooo Angole zaczynają swoją manianeeee. Ten kraj powinni w ogóle nazwać Maniana bo jest tam wszech obecna. A kremowe wyszły bo bezbarwnego na baze za dużo dali ............... Teraz będą ci malować od nowa????? Edytowane 2 Września 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiangl Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Hej. Ja mam J10 wersja 360 biała perła. Wyjechał z salonu w listopadzie zeszłego roku. Niestety muszę stwierdzić to samo. Na zderzakach jest to raczej mało zauważalne, ale tylna listwa na klapie różni się znacząco. Wpada w lekką żółć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Hej. Ja mam J10 wersja 360 biała perła. Wyjechał z salonu w listopadzie zeszłego roku. Niestety muszę stwierdzić to samo. Na zderzakach jest to raczej mało zauważalne, ale tylna listwa na klapie różni się znacząco. Wpada w lekką żółć. Na zderzakach może mniej widać bo to duży element a listwa jest mniejsza , a może też być tak ( i raczej jest ) - że dostawcą zderzaków jest inna firma niż listew, bo w fabryce gdzie wypuszczają gotowy samochód - elementów plastikowych nie produkują. Ale to jest ewidentna wina "służby kontroli jakości dostaw " ( a biała perła np.jak i czewień, jest wredna do malowania) w zakładzie, że przyjmuje elementy plastikowe z lekko odbiegającym odcieniem koloru. Cóż - technologia i parametry malowania elementów metalowych jest inna niż elementów plastikowych, pomimo że dostawcą lakieru jest zawsze ta sama fima, która dla każdego odbiorcy lakieru dostarcza " karty techniczne" dla każdego koloru - inne dla el. plastikowych a inne dla el. metalowych , wraz z plakietką wzorcową, kontrolną dla każdego z nich i każdy z nich ma tak pomalować swój detal, aby odpowiadał odcieniu na wzorcu, gdzie te odcienie mają być identyczne mimo różnic w technice i parametrach malowania. Edytowane 2 Września 2014 przez castoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 mam dokładnie to samo, biała perła i widać różnicę w kolorystyce na plastikowej listwie nad rejestracją, obawiam się że tak pozostanie, powodem może być to że plastik inaczej przyjmuje lakier niż blacha, podobny problem miałem w mazdzie 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfi Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 W Hondzie mam taka samo..pomalowane elementy z plastyku mają nieznacznie inny odcień. Na co dzień niewidoczne, dopiero w słońcu widać nieznaczną różnicę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeosoul Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Normalne. Inny jest odcien niektórych lakierów na plastiku a inny na karoserii. W Astrze srebnej bardzo widoczne. Jeszcze bardziej na srebrnych fordach np focusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakus Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Normalne. Inny jest odcien niektórych lakierów na plastiku a inny na karoserii. Potwierdzam. To samo powiedział mi kiedyś znajomy - lakiernik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeRŁAziomal Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 witam.a ja juz myslalem ze autko gdy kupilem rok temu bylo bite zderzak przod plus tyl... inny kremowy odcien zaowazalnydopiero po pol roku od uzytkowania i tak jak koledzy pisza w sloncu jak sie nagrzeje... chwala bogu... autko 2007rocznik z zalozonym gazem na gwarancji 5 letniej lub 100 000tys przebiegu daje rade... 10 l na setke przy jezdzie 100-120km/h BAJKA PANOWIE ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybiii Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Potwierdzam. U mnie inny odcień jest na zderzaku przednim. Już myślałem że bity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 trochę odkopując temat..mam co prawda qq w kolorze garfitowym/szarym ale mój lakiernik powiedział że odcień mojego przedniego zderzaka jest minimalnie inny niż reszty karoserii. Powiedział również że to może być kwestia plastiku na którym ten lakier został położony - ponoć może inaczej odbarwiać w stosunku do tego samego lakieru położonego na blachach . Ja w każdym razie nie mam najwidoczniej aż tak dobrego wzroku (wad nie stwierdzono) i tego nie widzę, no ale mój kolor jest znacznie ciemniejszy niż "biała perła"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QQbiac Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 trochę odkopując temat..mam co prawda qq w kolorze garfitowym/szarym ale mój lakiernik powiedział że odcień mojego przedniego zderzaka jest minimalnie inny niż reszty karoserii. Powiedział również że to może być kwestia plastiku na którym ten lakier został położony - ponoć może inaczej odbarwiać w stosunku do tego samego lakieru położonego na blachach . Ja w każdym razie nie mam najwidoczniej aż tak dobrego wzroku (wad nie stwierdzono) i tego nie widzę, no ale mój kolor jest znacznie ciemniejszy niż "biała perła"... Również mam taki kolor (grafit) i widzę wyraźnie różnicę w przednim zderzaku. I w kazdym innym kolorze również, oprócz czarnego - tu pewnie musiałby fachowiec lakiernik zobaczyć. Każdy QQ 2 jakiego widziałem miał taki "defekt". Ale spotkałem to wielokrotnie także u innych producentów. Mimo wrodzonego pedantyzmu tym się akurat nie przejmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Nie tylko szare,biała perła...mam robiony tylny zderzak i widzę róznicę w odcieniu,a kolor night shade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Na mojej perelce duza roznica jest tylko na przednim zderzaku. Jest ciemniejszy od reszty. Tylny zderzak jak.i reszta jest praktycznie nie widoczna w odcieniach. Przy odbiorze auta na to zwrocilem uwage ale ja na tym punkcie mam zboczenie zawodowe wiec nie potrafilem to racjonalnie ocenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi