qqłka Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Hej, czy kupując aktualizacje mapy na np."aledrogo" za 300PLN a nie w ASO za prawie 1kPLN stracę gwarancję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Hej, czy kupując aktualizacje mapy na np."aledrogo" za 300PLN a nie w ASO za prawie 1kPLN stracę gwarancję? nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqłka Opublikowano 2 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 nie thx...rozumiem że te 600PLN to marża ASO? btw. skąd sprzedawcy na "aledrogo" mają te wszystkie karty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Tzw "kopie zapasowe" choć i za nie 300 to dużo lub np. Wyciągnięte z aut które przyjechały jako rozbite/na części do polski lub tez wyciągnięte na placu nie koniecznie za wiedzą Tureckiego sprzedawcy używanych "super samochodów". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 thx...rozumiem że te 600PLN to marża ASO? btw. skąd sprzedawcy na "aledrogo" mają te wszystkie karty? to raczej karty które "giną" w transporcie - czy to na statku / składzie celnym itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miralon Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Albo nie przeszły kontroli technicznej...Mój NC lubi się powiesić WYŁĄCZNIE z kartą z mapami kupioną na Alle.. Na oryginale nigdy się to nie zdarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Nie tylko na Allegro mozna trafić na aktualizacje,firmy która zajmuje się odblokowaniem nawigacji fabrycznych również posiadają i oferuja karty do NC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miralon Opublikowano 2 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Sądzę, że źródło jest to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plachon Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) Czy jest już nowsza mapa do NC1 od 2012 ?? Pytałem miesiąc temu w ASO i powiedziano mi, że nie wiedzą kiedy będzie. A jak zapytałem czy w ogóle będzie, to Pan wzruszył ramionami tylko who knows. Edytowane 3 Września 2014 przez Plachon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Na stronie Here od kilku dni jest mapa 2014/2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qleec Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Gdzie ta strona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miralon Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Gdzie ta strona ? www.here.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plachon Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 To co w takim razie trzeba poczekać na promocję na naszym ulubionym serwisie aukcyjnym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miralon Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Widzę pewien problem. Moim zdaniem (o czym pisałem wyżej) - źródło kart na Alle... było związane z produkcją QQ. W jaki sposób - nie wiem. Obserwowałem jednak, że z chwilą gdy zakończyła się produkcja QQ 1 nagle na aukcjach zaczęły się pojawiać tylko karty do NC2. Ale pożyjemy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plachon Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Kurczę, cena tej aktualizacji nie jest przyjemna. Za tę cenę, można kupić np. TomTom z dożywotnią aktualizacją map i usługami LIve przez komórkę. No nic, jak człowiekowi się zachciało najlepszej technologii to teraz musi płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Plachon z tą najlepszą technologią w przypadku navi i jej map to trochę cię poniosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plachon Opublikowano 5 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Plachon z tą najlepszą technologią w przypadku navi i jej map to trochę cię poniosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olwer Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Witam, posiadam nissana qq + 2 z 2009r, z silnikiem cdi 2,0 i nawigacją...niestety nie ma w niej żadnej karty sd, czy można ją jakoś zaktualizować lub wgrać nową?czy taka nawigacja czyta płyty DVD?dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, posiadam nissana qq + 2 z 2009r, z silnikiem cdi 2,0 i nawigacją...niestety nie ma w niej żadnej karty sd, czy można ją jakoś zaktualizować lub wgrać nową?czy taka nawigacja czyta płyty DVD?dzięki. Nie,kupujesz sobie kartę SD pasującą do Twojego modelu, wkładasz do nawigacji i działa od razu. ASO sprzeda Ci taką kartę(drogo),albo musisz poszukać na allegro/ebayu. Moim osobistym zdaniem nie jest to tego warte(i lepiej kupić dedykowane urządzenie typu TomTom) ale co kto lubi. I tak w ogóle, jeżeli osoba od które kupiłeś auto reklamowała,że auto ma nawigację,to możesz się jej zapytać,gdzie ta nawigacja jest - bo bez kart SD w środku to nie jest cały system. Tak jakby sprzedali Ci auto bez silnika który musisz sobie dokupić sam. Edytowane 13 Stycznia 2015 przez gambiting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olwer Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Chetnie włozyłbym taką kartę SD, ale w moim qq nie ma wejścia na taka karte...dlatego pytałemm, czy można inaczej zaktualizoewać nawigację, np poprzez podłączenie do komputera samochodu, czy jakoś inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Chetnie włozyłbym taką kartę SD, ale w moim qq nie ma wejścia na taka karte...dlatego pytałemm, czy można inaczej zaktualizoewać nawigację, np poprzez podłączenie do komputera samochodu, czy jakoś inaczej... Ah sorry - masz rację. Do tego modelu jest płyta DVD. Znalazłem taką płytę DVD na ebayu, pasuje do QQ 2006-2010(więc do Twojego powinna pasować) - tylko że no mapy są z 2012/2013 więc wcale nie jakieś najświeższe...ale pewnie nowsze niż to co Ty masz. http://www.ebay.co.uk/itm/Nissan-X7-OR-X6-Sat-Nav-DVD-Map-UK-and-Europe-2012-13-QASHQAI-XTRAIL-PATHFINDER-/271736931197 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olwer Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 A czy taka płytę można kupić z polską wersją językową?czy można dostać ją gdzieś na polskich aukcjach? i ostatnie pytanie...czy ta nawigacja czyta inne pliki dvd, np: bajki dla dzieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 A czy taka płytę można kupić z polską wersją językową?czy można dostać ją gdzieś na polskich aukcjach? i ostatnie pytanie...czy ta nawigacja czyta inne pliki dvd, np: bajki dla dzieci? Z polska wersja jezykowa nie, natomiast na plycie tak. Co do DVD nie wypowiadam sié bo nie wiem ale jaki problem sprawdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Jaką ty masz te navi najpierw sprecyzuj. Jak taką jak ja (zobacz na mój awatar) to po polsku nie będzie no ale to chyba nie problem bo skręć w prawo czy skręć w lewo to znasz np. po Angielsku czy Niemiecku. Jak mocno ci to przeszkadza to jest firma co uczy gadać auto po polsku ale coś koło tysiaka trzeba zapłacić. Do tego te mapy nie są najświeższe i jakby chciał wszystko zrobić na top to czeka cię inwestycja min 1500 zł a w końcu i tak wyciągniesz telefon który cię doprowadzi do miejsca docelowego bo mapa nissanowska nie da rady. DVD na tym sprzęcie nie odtworzysz. Raz widziałem na YouTube ze ktoś odtwarza ale to albo fake albo miał dysk podłączony z którego można odtwarzać (ktoś pokazywał to tu na forum, cena chyba ok 400$). Moja rada, piszukaj sobie gdzieś na eBay czy alledrogo kopi najnowszej dostępnej płyty a resztę zainwestuj inny sprzęt. Edytowane 14 Stycznia 2015 przez kajusDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olwer Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Do KajusDE....mam dokładnie taki sam typ Navi, więc nie będę dalej drążył tego tematu skoro nic się nie da z tym zrobic...a proste polecenia po angielsku znam, więc jakoś dotrę do celu ..a masz może jakąś instrukcję obsługi do tego typu Navi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi