kajusDE Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ja temat długo drążyłem ale niestety lipa. O programie/navi to wiedziałem od początku ze nic poza oryginalnym nissanowskim nie będzie (auto mapa czy tomtom), chociaż to dziwi bo Reno do swoich juz wtedy TomToma wkładało. Trochę nadziei na DVD dał mi ten filmik na YT ale poza nim znane mi fora nie tylko polskie nie mówią nic na ten temat wiec odpuściłem dochodząc do dwóch wniosków podanych wcześniej. Instrukcji nie mam do navi. Ale nie "lękaj" sie jej. Nic nie zepsujesz a jest naprawde prosta. Na początek może przeraża cię ilośc przycisków ale ogarniesz w jeden wieczór. Nie polecam zabawy i nauki podczas jazdy, z doświadczenia wiem że może sie to źle skończyć A ja za to zapytam czy doszedł ktos jak podczas nawigowania moge wyłączyć nawigowanie <-- dobre zdanie haha Bo jak narazie nie znalazłem takiej opcji. Chodzi o to ze dodam cel np. Dom i mam do niego np.200km ale po 50 km wjeżdżam na drogę ktora często jeżdzę i juz mi nie potrzebna navi. Jak ją wyłączyć? Zgasić auto? :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 kajusDE , nie bardzo rozumiem ten produkt , wy macie stację DVD tam gdzie jest puste miejsce 2DIN na zdjęciach , a czy macie też ten ekran powyżej nawiewów ? Może to byłoby rozwiązanie na Wasze problemy z nawi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Ekran jest powyzej nawiewow jak u mnie w awatarze (to z mojej kaszanki foto), w miejscu 2 din jest radio 2din i obsługa navi a płytę DVD do navi wkładam pod fotel kierowcy. Tak wiem skomplikowane to ale to nie ja projektowałem Tu jest identyczna poza kolorem Tekna jak mam ja, to możesz zobaczyć jak to wyglada. http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/nissan-qashqai-2-0-cvt-tekna-vollausst-gepflegt!!!/277746189-216-18314?ref=search A chińskie 2 din to wiem ze to dobre rozwiazanie ale kiedyś doszedłem do wniosku ze szkoda wydatku. 90% tras dłuższych robię na tej nissanowskiej mapie (autostrad tak szybko nie przebudowują), reszta to automapa lub tomtom (z reguły w okolicach juz celu) z urządzeń przenośnych. W miastach jeżdzę na Google mapach bo one dobrze wiedza gdzie są korki. Edytowane 14 Stycznia 2015 przez kajusDE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Tak tylko chciałem popatrzeć , bo narzekacie na tą navi , a w tym Chińskim jest to jakoś sprzężone ,stare radio z nowym ekranem i po lewej jest wejście na kartę chyba SD z nawigacją pod Win 6.0 więc prawie wszystkie po Polsku . No ale tak jak piszesz , jednemu się opłaci zmieniać innemu nie . Też miałem w innym aucie zmieniarkę pod siedzeniem i ciągle była skopana przez pasażerów , już lepiej w bagażniku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Olwer sprawdziłem i mam instrukcje... ale po niemiecku. Ale jak cię ratuje to moge ci scany porobić. Tu jest o tyle Fergul śmieszniej ze płytę z CD ciśniesz w to 2 din radio a płytę DVD z navi pod siedzenie. Co do skopania to pewien nie jestem (sprawdzę przy następnym odkurzaniu) ale ten czytnik DVD jest jakby niżej i pasażer do raczej nie sięgnie. Chyba. Ja ogólnie trochę na to radio się kiedyś napaliłem, nie ze względu ze ono takie super jest (pisze tu o chińskim 2din), ot tak poprostu chciałem sprawdzic czy daje radę. Jak doszedłem do tego ze do mnie nie ma co montować to chciałem żonie do auta wcisnąć (i tu pocieszenie bo navi w Smarcie czyli od mercedesa jest tak samo badziewna jak w nyskach; od razu wybili mi ją z głowy) ale ona nie dała sie namówić. Ale jak ktos potrzebuje to myśle ze to dobre rozwiazanie jest, brałbym na androidzie. Tylko ciekawe jak długo taki sprzęt podziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Mnie sprzedawca zapewniał , albo raczej zapewniała , bo to jakaś Sia Nim Gmo była że 5 lat to "Będzie pan zadowolony " , a później niech się martwi inny właściciel ? Ja na Chińczyka narzekać nie mogę , tylko że ja zmieniałem z badziewia najprostszego nissanowskiego radia. Już wcześniej przećwiczyłem chińskie wyroby audio 2DIN w innym aucie więc się tak nie obawiałem. I najważniejsze łatwiej wydać 300€ niż 1250zł , no ja tak mam przynajmniej sorry to była Jenny Huang Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Już wcześniej przećwiczyłem chińskie wyroby audio 2DIN w innym aucie więc się tak nie obawiałem. I najważniejsze łatwiej wydać 300€ niż 1250zł , no ja tak mam przynajmniej Ktoś chce dostać po bułach wydaje mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) "Ktoś chce dostać po bułach wydaje mi się :D" Naukowo udowodnione , chociaż nauka rozciągnęła się tylko na okolicznych znajomych ! Lecz jeśli ktoś chciałby pisać doktorat z tego tematu służę obserwacjami Przykład koleżanki : ....byłam ostatnio w Polsce i fajna była bluzeczka taka (4 minutowy opis bluzeczki) ale chciała 200zł , nie no 50€ bym dała , ale 200zł to jakoś.... nie dam ! Więc jak to mówią "FAKT AUTENTYCZNY" Wyprzedzę pytanie -Czy widziałeś fakty nieautentyczne ? - tak w TVNie . Edytowane 15 Stycznia 2015 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 No tak ,nie wyczaiłem ironii sytuacji Moje myśli szły w innym kierunku A fakty nie autentyczne? Tak! To są z grupy tak zwanych CUDÓW w które wielu wierzy ,a nikt nie widział...mniemanologia stosowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Pleonazm Takie nieistniejące nic , masło maślane .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ja wiem ze to głupie ale tak czasem bywa. Łatwiej wyciągnąć z kieszeni za koła od Brabusa 1200€ jak 5000zł (autopsja); teraz to juz na sezon trzeba czekać. Ale wracając do tematu 2din to jakby takie cacko 5lat dało rady to naprawde super rozwiazanie. U mnie (gdybym coś wyciągał z aut) starczyło by na kilka samochodów hahaha wiec koszt byłby żaden A teraz pytanie do tych co mają. Czy pod takie radio można podłączyć dodatkowe monitory? Takie zeby dla dzieci np. wisiały na tylnych zagłówkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Raczej nie mają wyjść wideo ,jest wejście pod kamerkę cofania.Być może że w serwisie dałoby się coś z tym zrobić.Nie ma rzeczy niemożliwych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gambiting Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Tak na szybko szukając - tutaj w specyfikacji jest napisane,że jest także jedno WYJŚCIE wideo(oprócz wejścia wideo na kamerę). Więc.....powinno się dać podpiąć dodatkowy monitor? http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Car/DVD-Receivers/AVH-X1600DVD Edit: Nawet na 100% można - facet dokładnie pokazuje wyjścia z tyłu i sam mówi,że wyjścia można użyć do podłączenia zewnętrznego monitora w tylnym zagłówku: https://www.youtube.com/watch?v=iBril8MEtWM#t=78 Edytowane 15 Stycznia 2015 przez gambiting Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 W moim nie było,poszli do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olwer Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Dzieki KajusDE, ale instrukcja w j. niemieckim jest mi zbędna...czytałem Wasze ostatnie posty i zastanawiam sie co to jest to 2 din? KajusDE co Ty tam masz pod siedzieniem kierowcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 2DIN to jest rozmiar radia.Inaczej mówiąc małe wąskie radio to 1DIN a dwa razy większe z wyświetlaczem 5-7 cali to 2 DIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Tam są dwa wyjścia na dwa dodatkowe monitory , swoją drogą gdybym miał małe dziecko pewnie zamontowałbym zagłówki z monitorami , bo na aliexpres już za 100€ można wyrwać dwa zagłówki z ekranami 7 albo 8" Tak jak pisałem każda chińszczyzna ma wyjścia na dwa ekrany ,a podstawowy w stacji działa niezależnie od tych dodatkowych . Na tylnych ekranach mamy film z DVD lub grę , a na głównym GPS Ale rozmawiamy o sprzęcie powyżej 250€ . Według zasady , "mało płacisz , mało dostajesz" ! To nie wina Chińczyków że handlowcy ściągają od nich najtańsze podkoszulki za 8zł co po jednym praniu robią się szersze jak dłuższe tam też produkują luksusowe rzeczy . Jeżeli już szukamy na aliexpres elektroniki to nie od pośrednika który ma kilka lub kilkanaście modeli , ale fabryki co ma dział handlowy i kilkadziesiąt modeli stacji DVD i innych wyrobów elektronicznych. Telefon z andkiem 4.2 , ekran 5" działa już mi 2 lata i katowany jest codziennie ! (no name z Chin) I jak już ktoś zdecyduje się i kupi DVD to starać się wybierać dedykowane do danego modelu auta , wtedy końcówki są P&P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajusDE Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgadza się Fergul. Ile płacisz tyle dostajesz. Dlatego ja sie zastanawiałem ile takie radio za ~300€ pociągnie bo przy cenie markowego 2din to śmieszna kwota. Nawigacji fabrycznych nie bierzemy pod uwagę bo to działa dokładnie odwrotnie płacisz krocie dostajesz ochłap. Pamietam tez jak w pracy kiedyś przy zamówieniach "wymieniłem zdania " bo chciałem próbek towaru z Chin na co przełożony ze tam sam chłam, spytałem jaki ma telefon (wiedziałem jaki ma), odpowiedział ze iPhone na co ja zeby spojzal na tylną obudowę gdzie jest składany. Chińczycy potrafią zrobic i bardzo tanio i bardzo dobrze ale to nigdy w parze nie idzie. Olwer tam jest czytnik DVD czyli do nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 A ja za to zapytam czy doszedł ktos jak podczas nawigowania moge wyłączyć nawigowanie <-- dobre zdanie haha ROUTE ->> CANCEL ROUTE ->> ARE U SURE -- > YES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi