13E7 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Mam problem a mianowicie auto nie wkreca się na obroty po wymianie sprzęgła. Wydaje mi się ze to czujnik położenia wału. Zamówiłem juz nowy i będzie w piątek ale może ktoś ma jakieś inne pomysły? Auto wcale nie chce jechać a po przemyciu zmywaczem tego czujnika juz nie gaśnie tak łatwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 a wymieniałeś koło zamachowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Tak. Na dwumas nowy. I tu kolejna sprawa bo on leżał w garażu i czekał prawie miesiąc na włożenie i zęby na nim miały troszkę rdzy której nie oczyściłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Mam problem a mianowicie auto nie wkreca się na obroty po wymianie sprzęgła. Wydaje mi się ze to czujnik położenia wału. Zamówiłem juz nowy i będzie w piątek ale może ktoś ma jakieś inne pomysły? Auto wcale nie chce jechać a po przemyciu zmywaczem tego czujnika juz nie gaśnie tak łatwo Skąd masz pewność, że to akurat czujnik położenia wału ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Pewności nie mam ale wnioskuję po tym ze jak wyczyściłem ten czujnik zmywaczem to mu się polepszyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 może coś z wiązką sie stało przy wyjmowaniu skrzyni a czy dobrze założyłeś koło na kołek ustalający koło zamachowe musi być ustawione w odpoiedni sposób względem wału ,jest tam kołek wystający z wału i to musi byc założone w odpowiedni otwór koła zamachowego to jest takie charakterystyczny otwór w kole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 3 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Nie zwróciłem uwagi...wydawało mi się ze nie da się zamachu źle przekręcić jeśli pasują otwory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 4 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Może masz uszkodzone ząbki na dwumasie ale te które zczytuje czujnik położenia wału... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 4 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Problem rozwiązany dzięki Jarek za poradę. Winą było źle ustawione kolo zamachowe. Teraz podaje aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.