Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z]nie wkręca się na obroty

13E7

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem a mianowicie auto nie wkreca się na obroty po wymianie sprzęgła. Wydaje mi się ze to czujnik położenia wału. Zamówiłem juz nowy i będzie w piątek ale może ktoś ma jakieś inne pomysły? Auto wcale nie chce jechać a po przemyciu zmywaczem tego czujnika juz nie gaśnie tak łatwo

Tak. Na dwumas nowy. I tu kolejna sprawa bo on leżał w garażu i czekał prawie miesiąc na włożenie i zęby na nim miały troszkę rdzy której nie oczyściłem...

Mam problem a mianowicie auto nie wkreca się na obroty po wymianie sprzęgła. Wydaje mi się ze to czujnik położenia wału. Zamówiłem juz nowy i będzie w piątek ale może ktoś ma jakieś inne pomysły? Auto wcale nie chce jechać a po przemyciu zmywaczem tego czujnika juz nie gaśnie tak łatwo

Skąd masz pewność, że to akurat czujnik położenia wału ?

może coś z wiązką sie stało przy wyjmowaniu skrzyni 

a czy dobrze założyłeś koło na kołek ustalający  

koło zamachowe musi być ustawione w odpoiedni sposób względem wału ,jest tam kołek wystający z wału i to musi byc założone w odpowiedni otwór koła zamachowego  to jest takie charakterystyczny otwór w kole

Problem rozwiązany :) dzięki Jarek za poradę. Winą było źle ustawione kolo zamachowe. Teraz podaje aż miło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...