jagiel Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Witam Was, Pojawił mi się w samochodzie mały problem , mianowicie : w zeszłym roku remontowałem zawieszenie w Primerze i przy okazji tego faktu wymieniłem całą pół oś ( była pognita ) przeguby wewnętrzne i zewnętrzne itd. czyli w sumie cały układ przeniesienia napędu był ok. Tydzien po wymianie pojawiało się w aucie takie mruczenie na obrotach jałowych, ledwie słyszalne, nie rytmiczne i brzmiące jakbym miał pod maską tygrysa bengalskiego który warczy na mięso. Znikneło i nie pojawiało się az do teraz. Po mocniejszym przygazowaniu auta i zatrzymaniu się np na światłach słychać ten dźwięk, występuje raz na jakiś czas, a od wczoraj praktycznie ciągle. Dodam,że słyszalne jest tylko w kabinie, po wyjściu z auta i otworzeniu maski nie słychać nic. Tak samo przytulając się pod silnikie, tez nei słychać tego dźwięku. Obroty około 700 , auto stoi w kabinie słychać takie mruczenie:http://www.youtube.com/watch?v=nluA9K7QJl0 Najlepiej słychac około 36 sekundy po tym jak spadają obroty po przygazowaniu, słychać to terkotanie. Raz jest rytmiczne, raz tylko burknie przez chwile, nie ma reguły na to. Sprzęgło nie ma na to wpływu, wciśnięte i luźne - dalej słychać stuki. Podniesienie obrotów o 100 - nie ma tego drgania/mruczenia/stukania Wystarczy,że czasem podczas tego mruczenia/stukania najade na delikatny dołek lub leżącego policjanta i dźwięk nagle znika. Ogólnie autem zaczeło też trząść przy wyłączaniu silnika i słychać takie stukanie :http://www.youtube.com/watch?v=w0a_dQx119I Przy jeździe na wstecznym biegu również występuje ten dźwięk mruczenia przez pewien fragment prędkości. Generalnie niedługo sprzedaje Primere za bezcen Wujaszkowi i nie chciałbym go wsadzić na minę, więc wolałbym się upewnic co to jest ? Poduszki pod silnikiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.