RafałRafał12 Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Witam. Pękła mi rura prawdopodobnie od intercoolera. Z racji tego, że sam do końca nie jestem pewien to wole zapytać, niż wydać na marne pieniądze. Rurę, która mi pękła zaznaczyłem na zdjęciu czerwonym X w kółku, jakby ktoś pomógł to byłbym wdzięczny. http://zapodaj.net/92534fd02c3af.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fumberas Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Cześć. Jakieś 5 miesiący temu podczas jazdy przy dodawaniu gazu nagle zaczęło coś świszczeć powietrze, mechanik kazał lawetę, żeby nie ryzykować, więc tak zrobiłem szczególnie, że pod maską było widać włąśnie na tej rurze wyciek oleju. W moim przypadku to też 1.9 DCI. Nie jestem w tym momencie pewien czy to jest dokładnie ta sama rura co u mnie czy ta druga, ale z tego co mi się przypomina to chyba właśnie ta. Na allegro, jak i w różnych sklepach z częściami ta rurka była nie do dostania. Próbowaliśmy na początku jakieś specjalistyczne taśmy, niestety rura pracuje pod bardzo dużym ciśnieniem. Jednak jest proste (u mnie się sprawdza) rozwiązanie. Mechanik wyciął fragment pęknięty rury. W miejsce tego fragmentu wstawili metalową rurę nakładając na nie te pozostałe końce (te nie uszkodzonę). Po nałożenie umocowali na tej rurze tą gumową dwoma opaskami zaciskowymi metalowami, oczywiście na takich solidnych. Do dnia dzisiejszego wszystko gra . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałRafał12 Opublikowano 9 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Dzięki za rozwiązanie, jak nie uda mi się znaleźć takiej rury to pewnie też tak samo zrobię . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.