felix-maly Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Witam, ostatnimi dniami zauważyłem że mam problem z odpaleniem gdy jest chłodniej ale również po nocy. W tym przypadku mogę kręcić kilka razy i nic, auto zapala z trudem gdy dodam mu gazu ale na początku działa jak traktor po kilku sekundach objaw ustępuje. Gdy jest ciepło to zapala za 1-2 razem bez dodawania gazu. Jeżeli chodzi o moje działania to wymieniłem świece ale nie zmieniło to nic. Jeżeli chodzi o autko Almera N16 rocznik 2004, silnik 1,5 98 KM dodatkowo w LPG, przebieg 258 000. Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 zakręć butlę od gazu wypal gaz az przełączy się na PB i wtedy sprawdź czy dalej jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
felix-maly Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Juz sprawdzałem w taki sposób i efekt był taki sam jak do tej pory ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 A przewody wysokiego napięcia sprawdziłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 spradż czujnik temperatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 no a może najprostsze rozwiązanie, czyli słaby akumulator? ewentualnie przewód łączący aku z rozrusznikiem - obejrzyj styki czy się nie przetarł lub zaśniedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.