Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Brak paska?

marcin_77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem kompletnym laikiem, dlatego mam pytanie być może śmieszne. Podczas wymiany akumulatora w Primerze WP12 przyjrzałem się silnikowi, tak z czystej ciekawości.

Od strony pasażera zauważyłem jakieś rolki na których nie ma żadnego paska. Nie mam pojęcia co to i do czego służy. Mamy dwa auta i generalnie nissana używamy sporadycznie, głównie żona.

Znalazłem zdjęcie silnika, chyba to właśnie ten

Nie mam właśnie tego paska,który widać na tym zdjęciu.

Proszę o podpowiedź, co to jest,do czego służy, czym grozi w przypadku jazdy itp. Chciałbym coś wiedzieć zanim udam się do jakiegoś mechanika z bożej łaski. :)

Z góry dziękuję zapomoc

post-6078-0-45732100-1410368981_thumb.jpg

A to fakt?  Ale myslełem, że poprostu skończył się czynnik, bo ostatnio jakieś dwa lata temu uzupełnialiśmy.

Czy to tylko to czy coś jeszcze?

Jaki pasek do tego?

Coś jeszcze należy wymienić? Ile kosztuje mniej więcej taka naprawa/wymiana? Orientacyjnie, abym miał odniesienie ile zawoła "magik". :D

Zależy czy konieczny jest tylko pasek, czy coś jeszcze... np. sprężarka. Ktoś z jakiegoś powodu go zdjął. Pytanie - z jakiego?

na poczatek załóż pasek i zobacz co będzie, operacja stosunkowo prosta i wtedy zobaczysz, co ze sprężarką 

w sklepie powiedz, model auta silnik iże chodzi o pasek do napędu klimy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...