thaz Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Od czasu do czasu słyszę dziwny dźwięk wydobywający się z tyłu auta (gdzieś na napędzie) - coś w z tyłu "jęknięcia" - czasami dłuższy, czasami króciutki. Owy dźwięk, zazwyczaj pojawia się na 2WD - po uprzednim używaniu np. AUTO; czyli latam na szutrze na AUTO, zbliżam się do asfaltu, wrzucam 2WD i po kilku minunach CZASAMI ten dźwięk się pojawia a czasami nie. Coś na moście? Występuje bardzo chaotycznie, jedyna prawidłowość to że kilka min wcześniej używałem AUTO. Chociaż i zdarzyło mi się to usłyszeć nawet przy samym 2WD. Po namyśle dodam, że chyba częściej występuje przy skręcaniu... chociaż na 100% nie potwierdzę. Ktoś coś miał podobnego? Auto to T30, 2003 2.2di, oleje w silniku, skrzyni i tylnym dyferencjale są świeżutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeshky Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 łożysko koła. zostaw most w spokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thaz Opublikowano 12 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 hm co do łożysk, z doświadczenia w innych autach, wiem że raczej "huczy" niż dość wysoko jęczy. Czy łożyska wymienia się z całą piastą w X-trailach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastia1 Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 hm co do łożysk, z doświadczenia w innych autach, wiem że raczej "huczy" niż dość wysoko jęczy. Czy łożyska wymienia się z całą piastą w X-trailach? W t30 samo łożysko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.