kuras111 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Witam mam problem z almerka n15 1.6 silnik nie rowno pracuje na benzynie slabo sie wkreca na obroty i troszke dymi na niebiesko jak sie wcisnie pedal w podloge a w tym czasie caly samochod drrzy wajcha od skrzyni biegow to telepie jak by miala padaczke... a jak przelacze na gaz niestety zwykly to silnik tez ma taki sam objaw ale dochodzi do tego ze obrotomierz szaleje i po chwili wystrzaly uszkodzilo mi to obudowe filtra powietrza ( istnieje jakis zamiennik z innego modelu nissana juz od almer jest ciezko dostac u nas w okolicy) a na gazie juz tak nie dymi z rury wydechowej ale tez tak straszn ie kuleje ze nie da sie jedzic moze chodzi na 3 cylindry pierscien polecial sprawdzalem swiecei przewody jest ok nowe wymieniane na paczatku tego roko wszystko NGK co moze byc nie tak z moja almerka a tak dobrze chodzila na gazie 205km w 4osoby na trasie warszawa-radom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Kuras już lepiej nie wsiadaj i nie jeździj tym samochodem bo jak dochodzi do takich wybuchów gazu to z waszej czwórki fragmenty zostaną w postaci palców i butów. Z silnika jest durszlak po tym gazie, dlatego gaz zgromadza się w rożnych miejscach i dochodzi do WYBUCHU ........................... Wybuch był w trzecim cylindrze i pierścienie są w fragmentach i dziwisz się że silnik kuleje i w obroty nie wchodzi jak po takim WYBUCHU! Jedz do gazownika to ci sam to powie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prefus Opublikowano 20 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Świece,przewody.ok. Ale Czy sprawdziłeś cewke, Palec może do wymiany albo cała cewka. Przepracowałem sporo jako gazownik. i ci powiem że to jest jedyna przyczyna. Ewentualnie Samochód dostaje złą dawke paliwa/gazu. od tego jest Sonda Lambda. A moge sie dowiedzieć instalacji gazowej ? Nazwe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuras111 Opublikowano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2014 tak myslalem ze aparat zaplonowy moze byc przyczyna BRC gaz bo to wybuch to byl ale z kolektora ssacego raz na pol roku przewody swiece ok bo nawet zmienilem na 3 cylindrze bo tak jakos slabo chodzil ale tak mu sie po9 jakims czasie uwidzialo chodzic i weekend ostatni przejedzil i normalnie 150km/h nie mial problemu osiagnac taka predkosc zaparkowalem w garazu bez zadnych objawow postal 5 dni wsiadam odpalilem poczekalem chwile ja wsteczny wciskam pedal gazu a tu silnik i caly samochod sie trzesie i ja mu mocniej gaz wciskam i wybuch na gazie i antywybuich nie pomogl tym razem i samochod chodzi jak na 3 cylindry iskra jest na swiecy zmiana po odpieciu przewodu jest na gorsza prace sie przeklada ale to tez czasem zalezy jaki ma kaprys jade do mechanika z nim zdiagnostykuje mi przyczyne i napisze wam co bylo nie tak a potem do gazownika Kuras już lepiej nie wsiadaj i nie jeździj tym samochodem bo jak dochodzi do takich wybuchów gazu to z waszej czwórki fragmenty zostaną w postaci palców i butów. Z silnika jest durszlak po tym gazie, dlatego gaz zgromadza się w rożnych miejscach i dochodzi do WYBUCHU ........................... Wybuch był w trzecim cylindrze i pierścienie są w fragmentach i dziwisz się że silnik kuleje i w obroty nie wchodzi jak po takim WYBUCHU! Jedz do gazownika to ci sam to powie . Wiec tak benzynka chodzi jak ta lala przyczyny wtrysk na 3 cylindrze polecial i swiece zalewalo dluzszy czas i sie u7szkodzila wiec 4 swiece nowe i czujnik temperatury wimieniony w przepustnicy i nissan szatan zlo wcielone instalacja gazowa nie podlaczona sekwencyjna kupie na allegro uzywke za ok 500 zl bedzie bezpieczniej Wszytko wyjaśnione aparat zaplonowy byl walniety i juz zmieniony od 1.4 i nissan szalony kompresja w 19 letnim silniku katalogowa silnik tez igla przejrzany zostal wiec to taka wielka awaria a tu tylko aparat zawinil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wwa Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 W sumie w tym samochodzie to tylko rdza lub aparat ,no i oczywiście czasami falowanie obrotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.