driver_kaskader Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Przeglądałem internet i znalazłem coś takiego http://www.topendpower.pl/p/pl/aem-30-3002/zestaw+wtrysku+wodymetanolu+aem+bez+zbiornika-+dla+silnik%C3%B3w+benzynowych.html jest to wtrysk metanolu podobno dość mocno zwiększa moc i moment wiem że kiedyś stosowali to w samolotach podczas II wojny światowej. Jak to sie sprawdza w samochodzie ? Cena jest nieduża ale czy przypadkiem nie tzreba mieć turbo w samochodzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Tylko pod turbo... Mocy za wiele nie dodaje głownie ma zmniejszać temperaturę spalin. Stosuje się mieszankę pół na pół z wodą. Samo z siebie zabiera moc... Ale za to obniżenie temperatury spalin pozwoli nam na zwiększenie doładowania czego wcześniej nie można było robić ze względu na możliwość stopienia tłoków... A wiadomo więcej boostu = więcej mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 kolega pewnie pomylił z NX czyli podtlenkiem azotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 O matanolu też słyszałem stosowali to moi znajomi w silnikach audi turbo dawało to ok 30km. Nie wiem czy to dokładnie identyczna zasada ale jest zbliżone do nitro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
driver_kaskader Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Nie nie pomyliłem z podtlenkiem azotu tzw nitro. Poprostu znalazłem na necie i byłem tylko ciekaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 TO sie stosuje po to zeby zmniejszyć egt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.