krzycho59 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Witam, pojawiła się dość dawno temu możliwość zakupu na alledrogo zaworu Blow-off. Mam pytanie czy któryś z forumowiczów kupił coś takiego i zamontował? Interesuje mnie jak toto działa i czy ma wpływ na zużycie paliwa bo w internecie ile wpisów tyle opinii. Choć w teorii nie ma prawa zwiększać zużycia chyba że celowo się mocniej kręci silnikiem bo dźwięk podobno super (podobnie jak w 1,2 dig-t). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Też czytałem opinie na ten temat i mam mieszane uczucia...Z jednej strony realna ochrona sprężarki,z drugiej przy nieuważnym montażu i regulacji możliwość zniszczenia jej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 No dobra,jak mówisz nie to powiedz czemu? Nie mówię że ma być ,ale...skoro wyrównuje ciśnienie na dolocie a przez to chroni turbinę więc co by miało stać na przeszkodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Nic lepiej nie chroni turbo niż fabryczny zawór DV który ma każdy JUKE, ma on znacznie miększą sprężynę jak te w BLOW OFFach... A ponadto po montazu BOWa będą problemy z wolnymi obrotami oraz wzrośnie spalanie. BOV-a można montować do aut które fabrycznie są na MAP sensorze a nie na MAF-ie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Nic lepiej nie chroni turbo niż fabryczny zawór DV który ma każdy JUKE, ma on znacznie miększą sprężynę jak te w BLOW OFFach... A ponadto po montazu BOWa będą problemy z wolnymi obrotami oraz wzrośnie spalanie. BOV-a można montować do aut które fabrycznie są na MAP sensorze a nie na MAF-ie Podziękował za sensowną odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.