Piotr12345 Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Witam, Podczas hamowania slychac stukanie (brzdek, jakby cos wskakiwalo na swoje miejsce) z lewej strony tylu samochodu. Dzieje sie tak tylko gdy zmieniam kierunek jazdy, przy pierwszym hamowaniu gdy jade do przodu i przy pierwszym gdy cofam. Dalej mozna jechac i hamowac bez problemu, nie ma zadnego stukania, dopiero przy kolejnej zmianie przod - tyl. Byly wymieniane klocki i prowadnice z oslonami. Kola sprawdzone, dokrecone. Tarcze wymieniane rok temu. Wie ktos co to moze byc? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Sprawdź dokręcenia jarzma i zacisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmark Opublikowano 1 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 witam moze klocki żle założone albo ktos je podpiłował bo nie chciało sie dokładnie wyczyścic zacisku albo jak pisze mirekg9 nie dokręcony zacisk lub jarzmo pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr12345 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Witam, Dzisiaj ponownie rozebralem kola (tyl)aby sprawdzic co jest grane? Zarowno jarma jak i zaciski sa dokrecone. podejrzewam jednak, ze winowajca sa klocki firmy VECO. Mianowicie przy pomocy drugiej osoby zauwazylismy , ze krecac kolem i hamujac klocek przemieszcza sie do gory badz w dol w zaleznosci w ktora strone krecilismy kolem.Mam pytanie, czy jest mozliwosc usztywnienia klocka np.blaszka czy lepiej kupic klocki innej firmy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Tyle razy rozbierałem u siebie i nie pamiętam. Sorki strzeliłem małą gafę. Już wiem... Klocki tylne mają "wąsy" z drutu i one stabilizują klocek. Lecz nie wiem również, czy przez przypadek nie powinno być blaszek wyprofilowanych na końcach jarzma.? Zmień i kup klocki jakiejś znanej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr12345 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Witam Sorry,ze dopiero teraz ale chcialem powiedziec ,ze zalozylem klocki firmy PAGID i uporczywe stuki ustaly. Okazalo sie, ze na klockach pagid znajduje sie blaszka okalajaca klocek co zwiekszylo jej powierzchnie i zniwelowalo luzy po zamontowaniu.Dzieki za wszelkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 Witam Sorry,ze dopiero teraz ale chcialem powiedziec ,ze zalozylem klocki firmy PAGID i uporczywe stuki ustaly. Okazalo sie, ze na klockach pagid znajduje sie blaszka okalajaca klocek co zwiekszylo jej powierzchnie i zniwelowalo luzy po zamontowaniu.Dzieki za wszelkie sugestie. Ważne że w ogóle podzieliłeś się informacją co do usunięcia usterki. Nie każdego na to stać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.