Kupczyk Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Witam, Posiadam nissana navare 2010 rok automatyczna skrzynia biegow, Mam problem, objawy: Wibracje nadwozia, kierownicy przy predkosci 80 km na godzine, w pierwszej kolejnosci wywaYlem kola i dalej to samo jakies sugestie? Problem drugi: Samochod nie dogrzewa sie, moze 1/3 przy zwyklej jezdzie i postoju, termostat? Pytanie: czy nissan navara w tym roku z tymi problemami pali okolo 11.1 litra na 100 km? Czy moze ten termostat mu dokucza? Dzieki z gory za odpowiedzi, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bravo_ Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Spalanie jak najbardziej poprawne. Wibracje - być może któryś z wałów napędowych, lub krzyżak. Temperatura "ciepłego" silnika w tym aucie to trochę poniżej połowy skali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupczyk Opublikowano 28 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Dzieki za odpowiedz, Co zalecasz robic? Sprawdzajac samemu? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bravo_ Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Odnośnie sprawdzenia wałów i krzyżaków to dobrze by było, gdyby wypowiedział się ktoś bardziej kompetentny w tym temacie ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ron5 Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 jak chodzi o wibracje to miałem podobnie i po wymianie krzyżaków (2x w odstępie jakiegoś roku) problem zniknął.Natomiast w mojej Navarze temperatuta na skali trzyma się zawsze na trochę ponad 1/3 skali.Spalanie mam ca 10 l więc w Twoim automacie ca 11 wydaje się być ok.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.