peterrek Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Witam Problem dotyczy mojej primerki mianowicie primera p10 z 94' kiedy odpalam samochód rano bądź po dłuższym postoju na zimnym silniku mam straszne problem żeby odpalić, czasem jest to za 2 czy 3 razem nieraz silnik zaskoczy, ale po chwili gaśnie. Kiedy zaczyna pracować to obrotomierz strasznie wariuje zresztą słychać jak silnik skacze jak by się zapowietrzał kiedy dodam gazu silnik się uspokaja na ciepło na dotyk pali na zimno strasznie ciężko. z góry dziękuje za wszelaka pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 a świece grzeją?? tam z tego co pamiętam sa trzy kolejności grzania świec, kluczyk, rozruch i poczatki pracy i jak jeden z nich nie pracuje to sa właśnie takie objawy, bo paliwo nie schodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterrek Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Świece zmierzone wszystkie są ok Co do paliwa wyłącznie na sprawdzonych stacjach wiec odpada. Jeszcze jedno dzisiaj sprawdziłem przewody paliwowe pod spodem, są cale, natomiast wężyk który wchodzi do filtra paliwa był pusty jak go ciągałem, czy to może być przyczyna ?? paliwo się cofa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.