lgruca Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Witajcie, mam pewien problem w mojej P11 - otóż lewa lampa nagle przestała świecić. Brak migania lub różowego światła z żarnika i innych przyczyn wypalania się. Próbowałem nawet zmienić żarniki pomiędzy lampami i prawa nadal świeci, a lewa nie. Jest to już moje drugie spotkanie z tym problemem - wcześniej ustąpił samoistnie po kilku dniach. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Są to oryginalne ksenony, a nie dorabiane HID'y - mają spryskiwacze i układ samopoziomowania się. Żarniki to Philips 4300K Z góry dziękuję za wszystkie rady i pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczyp Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Nie świecą tylko mijania/drogowe czy cała lampa łącznie z kierunkowskazem, postojówką itd.? Na początek proponuję poczyścić styki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 zasilanie na przetwornicy jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andru Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Podłączę się pod temat... U mnie dziwna sytuacja. Ksenony zapalają się normalnie, w momencie przejechania przez dziurę albo jakąś nierówność np. śpiącego policjanta albo przy nagłym skręcie tak jakby się rozpalały mocniej i świeciły mocniej... różnica widoczna jest gołym okiem... lepiej doświetlone znaki przy drodze Macie jakiś pomysł co to może być ? Żarniki wymieniałem kilkanaście miesięcy temu. Instalacja jest oryginalna...dopiero niedawno zaobserwowałem takie zjawisko. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Jak kupiłeś tanie żarniki to dają oznakę że już się kończą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andru Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 philipsy za szt. wyszlo ponad 100... fakt ze było to ze 2,5-3 lata temu... znajomy mi podpowiada, ze może masa gdzies nie stykac i w momencie uderzenia lepiej się dociska czy cos... może przewod gdzies uszkodzony... to możliwe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.