Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czujnik ciśnienia oleju

Ważka123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc .mam problem z zapalającą się lampką czujnika ciśnienia oleju w Patrolu 3.0 r.2004 czasami się zapala czasami nie .Zrobiłem już tak kilka tysięcy kilometrów  wiec cisnienie musi byc ,choc nie sprawdzałem czy jest odpowiednie.Wymieniłem jeden czujnik ale nie wiem gdzie jest drugi czujnik od strony bagnetu.Może ktoś miał podobny przypadek

Sprawdz ciśnienie bo warto. Sprawdz styki na czujniku. Czasami durny kabel gdzieś nie styka i robi psikusy! Poza tym zdejmij miske i oczyść smoka. Jeżeli kontrolka ciśnienia zapala Ci się czasowo po/przy zejściu z wysokich obrotów, możliwe że zawór zwrotny ciśnienia oleju przycina się i nie dostatecznie szybko przymyka(występuje wtedy chwilowy niedobór ciśnienia). Warto sprawdzić, o ile u Ciebie występuje osobno w bloku a nie jest zintegrowany z pompą.

Dzieki za podpowiedz.styki na pierwszym czujniku ok.Być może to dobry pomysł by zdjać miske i sprawdzić co tam się dzieje.Jezeli chodzi o kontrolke to albo się zapala i bez względu na obroty pali się cały czas.Generalnie silnik ok ,olej wymieniony filtr też,być może przewody elektryczne szwankują.Jeden czujnik wymieniłem ,pozostał jeszcze jeden ale nie mogę go zlokalizować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...