Gość MarekT Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Primera P11 1.6, 2001 rocznik, 106 KM, hatchback po lifcie Witam, Czy ktoś wie i może wspomóc poradą co może być przyczyną: 1. Nie wyłączania się świateł mijania przy włączonym silniku, a nawet już w pozycji stacyjki "2" (wtedy kiedy już pojawia się zasilanie w zapalniczce) - sam wyłącznik we wcześniejszych pozycjach działa, od "2" światła nie gasną. 2. Braku podświetlenia zegarów i kontrolek przy zegarach - same kontrolki jak trzeba to się zapalają (niedomknięte drzwi, niezapięte pasy itp). Obie rzeczy wyskoczyły mi najprawdopodobniej w tym samym czasie (z tymi światłami to się mogłem nie tak od razu zorientować). Kiedyś już miałem do samo, ale przeszło niejako samoistnie jak zostawiłem mechanikowi aby ustawił wolne obroty. Zarzekał się że nic z tym wtedy nie robił. Może to nie powiązane ale ostatnio miał roboty blacharskie i był po nich ponownie podpinany pod komputer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Sprawdzałeś bezpieczniki, te pod maską też ? Może blacharz nie dał zabezpieczenia przed spawaniem i coś strzeliło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.