Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

lampy przednie p12

slap
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam (primera p12 1,8 b/g 2006r)

Problem dotyczy przednich lamp świecą znośnie ale wygląd delikatnie mówiąc jest niezadowalający

Pytanie moje czy lepiej regenerować (magik od regeneracji wycenił robotę na 350 zł plus ewentualne koszty jeśli po czyszczeni odbłyśników okaże się że trzeba je malować)

czy założyć nowe zamienniki (firmy np. TYC 420zł dwie lampy)

Czy ktoś używał/używa zamienniki tej lub innej firmy proszę o oponie o jakości wykonania trwałości itp.

Nadmienię że używam świateł led (osram) do jazdy dziennej

Lampy polerowałem sam ale zabrudzenia są od wewnętrznej strony

Próbowałeś takim drutem do czyszczenia butelek przez dziure od gniazda? Na ten drut szmatę z płynem do mycia szyb. Nie wiem jaki dostep jest w  :nissan2:  ale w Oplu Vectrze C miałem lampy w środku tak brudne, że na długich trzeba było jeździć i taki zabieg mega pomogł.

Różnie bywa niektórzy mówią ze po regeneracji za jakiś czas znowu matowieja i lepiej kupić dobre zamienniki, a inni jezdza przez dlugi czas na regenerowanych i nie narzekają.

czy założyć nowe zamienniki (firmy np. TYC 420zł dwie lampy)

Czy ktoś używał/używa zamienniki tej lub innej firmy proszę o oponie o jakości wykonania trwałości itp.

Ja mam u siebie zamienniki firmy TYC. Nie mam się do czego przyczepić. Tylko że to są lampy na żarówki H7+H7, nie są przystosowane pod xenon z tego co się orientuję.

Uzyskałem je w dwa dni.... :) Uzyskałem je drogą pocztową... :)

A tak na poważnie (bo uzyskujesz to zapewne literówka) - używam ich już rok. I klosze wyglądają jak rok temu, nie ma rys, nie ma wyblaknięć i nie ma odprysków. Wcześniej miałem xenony, ale odbłyśniki i klosze pozostawiały wiele do życzenia. Niestety, ale w porównaniu do poprzednich xenonów zwykła żarówka H7 w lampie TYC daje dużo lepsze światło i przede wszystkim światło ma taki przebieg jak powinno. Na xenonach nie miałem kreski z odcięciem jak stałem przed ścianą czy garażem, tylko była jedna wielka plama światła. Bez ładu i składu, jak to mawiają.

Dla zainteresowanych - można założyć lampy H7+H7 zamiast xenon+H7 na fabrycznej instalacji elektrycznej, do tego nadal działają spryskiwacze lamp.

Nie ma konieczności wprowadzania żadnych przeróbek w elektryce.

lepiej kupic nowe zamienniki marki TYC niz wychechłane uzywki albo dawac to do pseudo renowacji gdzie rozszczelnia lampe i bedziesz mial akwarium tak wiec polecam TYC

Przypomniało mi się jeszcze, że Kuzyn kupował z firmy TYC halogeny do BMW E46. Nie narzeka na jakość świecenia a jeździ na nich już chyba ze trzy lata.

• 1 rok później...

ja zmieniłem na H7+ H7

bardzo zadowolony jestem

auto odzyskało swieże spojrzenie I w końcu widać coś na drodze, xenony jakoś mi nie odpowiadały barwą światła

fotki w załączniku

post-36932-0-80338100-1454395614_thumb.jpg

post-36932-0-92095400-1454395626_thumb.jpg

post-36932-0-11179700-1454395653_thumb.jpg

Również mam TYC od ponad półtora roku (zmieniłem z ksenonów) i popieram w 100% wpisy Pawła (dokładnie to samo bym Ci napisał)

Zmieniaj bo warto

• 2 tygodnie później...