dominikzw Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Witam Tak się zastanawiam i jestem ciekaw bo w instrukcji nie mogę znaleźć Czy ktoś z Was wie może ile jeszcze jest paliwa (około) w baku gdy na ekranie pojawi się komunikat że trzeba tankować??? Czy jest jakiś jeszcze margines paliwa nie wiem około 5 litrów, 10.... dziękuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudyjarecki Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Witam, różnie bywa zależy od marki/modelu auta ale z reguły rezerwy jest na przejechanie co najmniej 50km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Rozumiem że zależy od marki i i modelu...pytam konkretnie o mój nissan primera p12...może ktoś wiem Edytowane 17 Października 2014 przez dominikzw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agusia0003 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Lepiej nie ryzykuj i nie czekaj na koniec,bo to różnie bywa. Ty,akurat masz benzynę ,ale ja mam diesla i jak mi się ten komunikat pokazał,to o mało zawału nie dostałem. Przy tankowaniu weszło mi około 58 litrów..Także zależy chyba od pływaka,tak sądzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 17 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Ok będę pamiętał, zdarzyło mi się 2-3 razy. Ja nie sprwadzałem ile na maxa wejdzie paliwa więc nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Ogólnie przyjmuje sie ze rezerwy masz na 70 km.Ja primerą zrobiłem max 82 i jeszcze nie umarła więc coś jeszcze było ale nie ryzykowałem dalej.Ale na około 50 na bank jest i śmiało można jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 kontrolka Wam się zaświeciła ? mi nigdy - choć na kompie pokazywał się zasięg 12 km tylko mi się zaświeca jak odpalam silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) kontrolka zaświeciła a potem jest komunikat na ekranie. Na ekranie jest komunikat jak już komputer wskaże 0 km Mateusz ale zrobiłeś 82 od jakiego momentu? jak komputer nie był w stanie określić ile jeszcze możesz przejechać km czy od momentu jak na ekranie wyskakuje stacja benzynowa, czy jak świeci dioda na wskaźniku paliwa na zegarze Edytowane 18 Października 2014 przez dominikzw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Ja mam P11.144 . 82 km zrobilem,od moment zapalenia kontrolki rezerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 a jeździłeś jeszcze jak na ekranie wyskoczyła Ci stacja benzynowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Ale On ma P11. Nie ma tego ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 aaa to przepraszam, nie wiedziałem że p11 nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson22 Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Mi w P12 1,6. Jak zapali sie kontrolka to wg komputera wyświetla sie do przejechania 20km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 ale kontrolka na wskaźniku, a mi chodzi o kontrolke "komunikat" na ekranie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Wiesz, z tymi wskazaniami komputera to różnie należy brać pod uwagę. Bo komputer liczy sobie różne średnie, z różnych warunków jazdy (miasto, trasa). Ja np. często mam sytuację, że jeżdżę łącznie około 200 km po mieście na dystansach 3-5 km i komputer mi pokazuje że po przejechaniu tych 200 km pozostało jeszcze 300 (przykładowo). Po czym w weekend jadę w małą trasę np. 150 km w jedną stronę ale nie autostradami, tylko wioskowymi drogami, prędkość max 90-100 km/h. No i teoretycznie po powrocie do domu powinno pokazywać DISTANCE TO EMPTY 0 km. Tymczasem pokazuje że jeszcze przejadę 130 km, ponieważ komputer przeliczył sobie na nowo warunki w jakich się poruszałem, na nowo uśrednił kilka razy zużycie paliwa i pokazał aktualną informację o możliwych do przejechania kilometrach. Nie biorę za bardzo serio tych wskazań, bardziej jest to dla mnie jakaś delikatna wskazówka (np. ekonomizer po prawej stronie wyświetlacza). Najlepiej by było wiedzieć ile konkretnie w baku jest litrów paliwa. To by była dla mnie istotna informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 mi sie zapaliła rezerwa przy 20km na komputerze, jechałem dalej na ryzyko bo nie było stacji po 50km zapalił sie na Monitorze dystrybutor w sumie zrobilem 80km włałem 10 litrów rezerwa zgasła i zapaliła sie ponownie po 55km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 czyli jeśli dobrze licze tak na szybkiego to zrobiłeś 30 km na zapalonym dystrybutorze na monitorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Też mnie do zastanawia. Kiedy świeci mi rezerwa na zegarze, to komputer pokazuje jeszcze 25km. Spalanie u mnie zawsze 9.5/100 (tylko miasto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson22 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 ale kontrolka na wskaźniku, a mi chodzi o kontrolke "komunikat" na ekranie. A ja mam wyświetlacz monochromatyczny to nie wiem czy na nim cos takiego sie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 A ja mam wyświetlacz monochromatyczny to nie wiem czy na nim cos takiego sie pokazuje. Z tego co wiem, tam tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson22 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Z tego co wiem, tam tego nie ma. a tak tez myslalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 czyli jeśli dobrze licze tak na szybkiego to zrobiłeś 30 km na zapalonym dystrybutorze na monitorze. taaak ale ogólnie staram sie nie dopuszczać do rezerwy ;P jak już mam 50km na komputerze to trzeba tankować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 a jak się pare razy zdarzy że się przejedzie na rezerwie (ale tej rezerwie gdzie wyskakuje na ekranie dystrybutor) kilkanaście km to jest ryzyko uszkodzenia czegoś?? silnika czy innych rzeczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Rezerwa to rezerwa. Jak się zaświeci - tankujesz. W skrajnym przypadku, możesz zassać jakiegoś syfu do układu paliwowego i zapchasz filtr. W dieslu masz 99% szans na zapowietrzenie układu paliwowego, więc tu już trochę gorzej sprawa się ma. Warsztat tylko zostaje wtedy w zasadzie. Nie rozumiem problemu. Mieszkasz na prerii 500 kilometrów od wszelkich oznak cywilizacji i nie masz dostępu do stacji benzynowych czy jak? Zanim zaświeci rezerwa, masz przecież na bieżąco wskaźnik na tablicy rozdzielczej. Widzisz kiedy zbliża się do zera na skali. Tankujesz i po problemie.Świeci rezerwa, tankujesz auto obowiązkowo. Po co kombinować? Po to żeby przekombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominikzw Opublikowano 25 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Nie kombinuje, po prostu tak pytam jak wspominałem zdarzyło mi się tak 3 razy że przejechałem kilka km jak już się palił dystybutor...pytam z czystej ciekawości i tyle, nie po to żeby notorycznie to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi