Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 W skrajnym przypadku, możesz zassać jakiegoś syfu do układu paliwowego i zapchasz filtr. Tu się nie zgodze w całości. Pompa zawsze pobiera paliwo z dna baku więc ilość nie ma znaczenia. Ale inna rzecz- częsta jazda na pustym powoduje wytrącanie się osadów,a benzynowym silniku pary wodnej,które będa krążyly w baku i w konsekwencji mogą zatrzeć pompę paliwową. Dlatego nie rozumiem takiego pytania- ile? zalej 5 litrów i jeździj az Ci auto zdechnie i będziesz miał 100 % pewności na ile Ci wystacza. Ja tak raz zrobiłemw Fordzie 1.8 TDi i mi stanął w lesie. Dobrze że szef po mnie przyjecha i zacholował na stacje bo bym gnił o19 wieczorem na wypizdowiu. Od tamtej pory zawsze zalewam jak mam 1/4 baku i leje minimum do 3/4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) Skutecznie rozwinąłeś mój skrót myślowy. Pomijając oczywiście zbiorniki nie-metalowe, miałem bardziej na myśli to co piszesz + do tego dorzuciłbym możliwość pojawienia się rdzy w baku (z oparów wody w nim krążących właśnie). Ja tam zawsze leję do pełna Edytowane 25 Października 2014 przez PawelSalata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Dokładnie tak. Metalowy bak-->para wodna-->rdza-->opiłki-->zatarta pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 na zapalonym dystrybutorze mozna przejechac 100 km oczywiscie full eko wiecej się bałem ale te 100-120 lekkim dydem (1,9 dci ) ale mozecie miec innaczej plywak ulozony i bedzie zonk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi