Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12 1,9 dCi 2004r] Przekładka z anglika wymiana silnika

MagikGT1980
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowny Kolego

rozejrzyj sie za 10-12 tyś kupisz z 2002-4 roku benzynę  2 litry-

auto super lepsze niż 2.2 dci jaki obecnie posiadam

swoja drogą za 11 tś. sprzedam Ci swoje auto działa wyśmienicie turbina świeżo po regeneracji nowe tarcze klocki przód i tył.oraz amortyzatory z tyłu.Ciągnie 190 km/h bez problemu. rok 2002

Toteż od początku tłumaczę, żeby kupił auto z normalnym silnikiem, a to pogonić na części.

Co w końcu z tym tematem zrobiłeś MAGIK?

• 1 rok później...

Witam serdecznie wszystkich !

Posiadam Primiere P12 z silnikiem 1.9 DCI i niestety korba wyszła bokiem . Nie chciałbym wkladac znów 1.9 . Mam do kupienia całe europejskie rozbite auto z motorem 2.2 , czy jest mozliwa techniczno-elektronicznie taka przekladka silnika na 2.2 i czy jest to w ogóle sens ?

Bardzo prosiłbym o porady , dziekuje i pozdrawiam serdecznie !

Edytowane przez Ghost.S

Post został przeniesiony do tematu który już istnieje.

Poczytaj teraz cały temat a może coś Cię zainteresuje.

Pozdrawiam.

Witam serdecznie wszystkich !

Posiadam Primiere P12 z silnikiem 1.9 DCI i niestety korba wyszła bokiem . Nie chciałbym wkladac znów 1.9 . Mam do kupienia całe europejskie rozbite auto z motorem 2.2 , czy jest mozliwa techniczno-elektronicznie taka przekladka silnika na 2.2 i czy jest to w ogóle sens ?

Jest to Twój pierwszy post kolego, więc proponuje dokładnie poczytać i poszperać na forum. 

Nikt tutaj nie powie Ci na 100% rób, warto i będzie wszystko ok.

Ja powiem inaczej... nikt nie wie, czy to będziesz robił sam, czy z bratem i robocizna wyjdzie Cię trzy kolacje z trunkiem, czy tez np. 1.5 tyś.

Wiem, że na forum była/jest osoba w X-Trailu, gdzie chyba też tłok w silniku (2,2) wyszedł bokiem i całego innego X-a (anglika miał za grosze) nie podjął się przekładki silnika. Samochód był do sprzedaży.