Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przygotowania do nagłośnienia x-trail t30

karibox1

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc, jakiej firmy z tych mam wybrać wzmacniacz?:

-2 kanałowe:

Kenwood, Earthquake,

-4 kanałowe:

Clarion i Alpine

Wszystkie mają pełną regulację i filtry LP i HP, podobne moce na kanał w RMS i wielkość. Będę używał tylko 2 kanałów na przód. Subwoofer będzie aktywny.

Witaj,

Zaznaczam, że w temacie car audio jestem totalnie zielony. Swego czasu, ok. rok temu, miałem podobne dylematy, chciałem poprawić audio w swoim aucie. Z tego powodu zarejestrowałem się na forum CA http://www.strefacaraudio.pl/. Przez ten czas czytałem i czytałem informacje tam zawarte, praktycznie byłem tam codziennie i powiem, że nadal nie wiele wiem. 

Mogę jednak polecić lekturę tego forum, znajdziesz wiele interesujących Cię informacji. Jedyny minus to sposób traktowania pytań "młodego" przez zaawansowanych kolegów. 

Pozdrawiam

Nic nie założyłem. Doszedłem do wniosku, że koszty poprawnej instalacji systemu CA (wygłuszenie drzwi, montaż właściwej jednostki centralnej - zamiast fabrycznej jednostki 2 din z nawigacją bez wyjść RCA - lub dodatkowego źródła, wzmacniacz/e, zestaw odseparowany na przód i jakiś sub, byłyby niewspółmierne do możliwości ich wykorzystania. 

Zazwyczaj podróżuję na krótkich odcinkach, często w mieście, więc możliwości odsłuchania muzyki nie są korzystne. A siedzenie w aucie w garażu i słuchanie muzyki lub uczestniczenie w zawodach mnie nie bawią.

Możne w przyszłości zainwestuję w wygłuszenie drzwi, co podobno znacznie poprawi warunki pracy głośników.

Aktualnie bardziej skłaniam się poprawie układu hamulcowego, zawieszenia, dynamiki i elastyczności silnika.

Jeśli jesteś zdecydowany życzę wytrwałości w poszukiwaniach. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...