Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z otwieraniem auta pilotem w kluczyku.

monikapiotra
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od pewnego czasu mam problem z otwieraniem auta. Otóż jak postoi dłużej niż godzinę nie mogę otworzyć auta za pomocą pilota. Otwieram auto zamkiem otwieram drzwi i pilot działa spowrotem. Wszystko jest ok po jeździe pilot zamyka i otwiera. Wracam do auta za godzinę i d*p...a. Dziękuje za jakiekolwiek wskazówki . Piotr

Mam primere 2.2 Dci 2004r

Edytowane przez monikapiotra

Zacznij od wymiany baterji w kluczu i ponownym zaprogramowaniu.;-)

Wymieniając baterię przeczyść styki w pilocie drobnym papierem ściernym lub czymś podobnym, zdarza się bowiem że czasem pokrywają się czymś w rodzaju nalotu zwłaszcza przy starych bateriach.

Dzięki wielkie. Kiedyś już wymieniałem baterie w tym pilocie i wtedy musiałem kodować od nowa. Kod dawał mi ktoś na tym forum, niestety nie mogę go znaleść . Czy może ktoś go zna?

Dzięki wielkie. Kiedyś już wymieniałem baterie w tym pilocie i wtedy musiałem kodować od nowa. Kod dawał mi ktoś na tym forum, niestety nie mogę go znaleść . Czy może ktoś go zna?

Może tutaj....  :)

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/85506-kluczyk-przestal-dzialac/?hl=kluczyk

Wymieniając baterię przeczyść styki w pilocie drobnym papierem ściernym lub czymś podobnym, zdarza się bowiem że czasem pokrywają się czymś w rodzaju nalotu zwłaszcza przy starych bateriach.

Nie czyści się nigdy żadnych styków papierem ściernym. Zaczynają później korodować. Naruszasz niklowaną warstwę na styku przez co odsłaniasz goły metal i narażasz go na uszkodzenie. Styki zawsze czyści się plastikowymi lub drewnianymi "skrobaczkami" wspomagając się np. alkoholem izo-propylowym, który czyści z brudu, ale nie uszkadza elektroniki. Można w nim śmiało wykąpać całą płytkę, po osuszeniu nie ma prawa nie działać.

Wymieniałem baterie 2 razy. Do tego w obu pilotach zmieniałem mikro-styki, podczas tej operacji były bez baterii przez 10-15 minut każdy, po zmontowaniu wszystkiego "do kupy" działało bez żadnego kodowania.

• Upvote 1

Gość Mateusz_P11_144

Sprawdz tez bezpieczniki. Moze cos tam byc. Ja wymieniałem baterie i nie bylo jej wewnątrz ponad godzine(kupilem zla i musialem isc wymienic) i po elozeniu nic nie kodowalem. Kodować trzeba nowy kluczyk a nie ten sam po wymianie baterii.