monikapiotra Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Witam. Od pewnego czasu mam problem z otwieraniem auta. Otóż jak postoi dłużej niż godzinę nie mogę otworzyć auta za pomocą pilota. Otwieram auto zamkiem otwieram drzwi i pilot działa spowrotem. Wszystko jest ok po jeździe pilot zamyka i otwiera. Wracam do auta za godzinę i d*p...a. Dziękuje za jakiekolwiek wskazówki . Piotr Mam primere 2.2 Dci 2004r Edytowane 23 Października 2014 przez monikapiotra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NEO NFS Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Zacznij od wymiany baterji w kluczu i ponownym zaprogramowaniu.;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Zacznij od wymiany baterji w kluczu i ponownym zaprogramowaniu.;-) Wymieniając baterię przeczyść styki w pilocie drobnym papierem ściernym lub czymś podobnym, zdarza się bowiem że czasem pokrywają się czymś w rodzaju nalotu zwłaszcza przy starych bateriach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Miałem dokładnie to samo ostatnio. Wymieniłem baterię w pilocie i wuala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monikapiotra Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Dzięki wielkie. Kiedyś już wymieniałem baterie w tym pilocie i wtedy musiałem kodować od nowa. Kod dawał mi ktoś na tym forum, niestety nie mogę go znaleść . Czy może ktoś go zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Dzięki wielkie. Kiedyś już wymieniałem baterie w tym pilocie i wtedy musiałem kodować od nowa. Kod dawał mi ktoś na tym forum, niestety nie mogę go znaleść . Czy może ktoś go zna? Może tutaj.... http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/85506-kluczyk-przestal-dzialac/?hl=kluczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostok Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Ale nie trzeba kodować pilota po wymianie baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Wymieniając baterię przeczyść styki w pilocie drobnym papierem ściernym lub czymś podobnym, zdarza się bowiem że czasem pokrywają się czymś w rodzaju nalotu zwłaszcza przy starych bateriach. Nie czyści się nigdy żadnych styków papierem ściernym. Zaczynają później korodować. Naruszasz niklowaną warstwę na styku przez co odsłaniasz goły metal i narażasz go na uszkodzenie. Styki zawsze czyści się plastikowymi lub drewnianymi "skrobaczkami" wspomagając się np. alkoholem izo-propylowym, który czyści z brudu, ale nie uszkadza elektroniki. Można w nim śmiało wykąpać całą płytkę, po osuszeniu nie ma prawa nie działać. Dzięki wielkie. Kiedyś już wymieniałem baterie w tym pilocie i wtedy musiałem kodować od nowa. Kod dawał mi ktoś na tym forum, niestety nie mogę go znaleść . Czy może ktoś go zna? Wymieniałem baterie 2 razy. Do tego w obu pilotach zmieniałem mikro-styki, podczas tej operacji były bez baterii przez 10-15 minut każdy, po zmontowaniu wszystkiego "do kupy" działało bez żadnego kodowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Do czyszczenia wszelkiej elektroniki, głowic w tunerach itd. to stosuje się kontakt. nic potem nie koroduje ani się utlenia a spokój ze wszelkimi zwarciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Sprawdz tez bezpieczniki. Moze cos tam byc. Ja wymieniałem baterie i nie bylo jej wewnątrz ponad godzine(kupilem zla i musialem isc wymienic) i po elozeniu nic nie kodowalem. Kodować trzeba nowy kluczyk a nie ten sam po wymianie baterii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi