krzysiek2201 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Witam wszystkich ponownie. Pogoda nam się psuję,mrozy zaczynają sie pokazywać i juz zauważyłem że moja primerka słabo grzeje,po osiągnięciu przez motor pełnej temperatury tzn wskażnik od temperatury w połowie ogrzewanie szału nie robi. Czy w każdej primerze jest tak słabe czy mam u mnie cos może pokombinować. Dodam że ostatnio zmieniałem płyn chłodniczy i może cos przy tym popsułem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 a zmieniałeś termostat? czy odpowietrzałeś układ ? czy przed wymianą było lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek2201 Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 termostatu nie zmieniałem bo moim zdaniem wszystko jest z nim ok, nie zwróciłem w sumie uwagi jak było przed wymianą bo nie było jakoś potzreby dogrzewania sie, a apropo odpowietrzenia to jak to zrobic tak prawidłowo? ja poprostu zalałem nowy płyn i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 co do odpowietrzenia to nad termostatem jest do tego celu śrubka, a co do termostatu to zmień bo mi też się kiedyś wydawało że jest ok i jeździłem z niedogrzanym autem a po wymianie było o niebo lepiej , także zmień a zobaczysz że będzie lepiej, w termostacie jest taka guma która się starzeje i sypie i płyn przepływa przez otworki przy zamkniętym termostacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Jeśli układ chłodzenia jest w porządku, to zostaje nagrzewnica. Może być zapowietrzona, albo zapchana jakim syfem i wtedy pozostaje tylko wymiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.