kielbasa Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Witam.Mam taki problem że podczas deszczu cieknie mi woda na wycieraczkę pod nogi spod tapicerki na miejscu pasażera (wysoko spod półki), jak wlączam nawiew na max to cieknie mocniej.Sprawdzałem podszybie-lałem woda i nic, to tak jakby gdzies zbierała się ta woda i jak się przepełni to wycieka. Czytałem o zielonych zaślepkach ale u mnie ich nie namierzyłem na tym plastiku pod ramionami wycieraczek są dwie puste dziury na śruby,czy na te spinki?? Może wiecie skad leje sie ta woda i jak temu zapobiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 to samo miałem w różnych autach. masz zatkane kanaliki ściekowe z podszybia. musisz się tam dostać tak jak kolega wyżej napisał , zdjąć wycieraczki i plastiki, przepchać kanaliki i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Dzięki koledzy, jak zdejme te plastiki to te kanaliki są widoczne? czym je przepychać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panstasio Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 nie wiem czy to bezpieczne ale chyba najlepiej sprężonym powietrzem z kompresora jakiegoś - powinno sobie poradzic - o ile ciśnienie niczego nie ściągnie lub nie zerwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 nie wiem czy to bezpieczne ale chyba najlepiej sprężonym powietrzem z kompresora jakiegoś - powinno sobie poradzic - o ile ciśnienie niczego nie ściągnie lub nie zerwie Właśnie tez o sprężarce pomyślałem tylko trzeba delikatnie:) Jak odbiore Nyske od mechanika (z wymiany półośki) to rozbiorę podszybie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 temat stary jak świat i u mnie też to było... tylko i wyłącznie przyczyną jest ta spinka. kanaliki jakby były zatkane to musiała by być tam sadzawka żeby się nalało do środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eRGy Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Winna jest spinka, dystans montażowy szyby. Zdejmij dolną uszczelkę i obsmaruj silikonem i będzie spokój. Oczywiście dokładnie wyczyść, ja zasilikonowałem całą dolną część szyby tak na wszelki wypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Jak będzie przegnita przegroda to tez bd lało wodą.A p11 mają problem właśnie z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielbasa Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Uzszczelniłem silikonem dekarskim podszybie i te plastiki co trzymaja szybę, póki co nie padało ale jak wilgoć spływa rano z szyb to od tamtej pory jest sucho. Wielkie dzieki za podpowiedż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.