Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Światła mijania - jakie macie napięcie ?

skaktus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Juke nie grzeszy światłami mijania. Jakie macie napięcie na żarówce (na pinach mijania) przy odpalonym silniku ? Oczywiście z włożonymi żarówkami :)

Może ktoś zmierzyć ?

Ty nie mierz napięcia tylko wsadź lepsze żarówki( masz dużo do wyboru) to od razu zrobi się jaśniej  :)  

Co do mocy świecenia to podczas ładowania akumulatora przy włączonym silniku u mnie świecą jakby słabiej ale jak już się naładuje to moc widać na kuprach innych samochodów.

Osram Night Breaker Unlimited to zle żarówki?Nie bardzo.Testowałem tez Tungsram i efekt identyczny.Juke u mnie ma za niskie napięcie na żarówkach w granicach 12,2 V i chciałem poznać jak to wygląda u was.

To za mało tego V ale u mnie też swieci słabiej jak ładuje się aku.

Nie no żarówki bardzo dobre ale napięcie biegnące do nich już nie .

Zrób jak radzi Tofu podłącz przez przekaźnik prosto z aku.

A propo żarówek to teraz testuje niemieckie Unitec mega white homologacja E4 i dają lepiej niż GE ultra 120%.

Różnica techniczna między żarówkami  to grubsze i kapkę dłuższe skrętki mijania i drogowych dają tak że papierosa można odpalić.

Kostek nie topią bo kontroluje ,ale co się nie robi aby w ciemną mokrą jesień więcej zobaczyć.

Dobrze że nie jeżdżę  cały dzień na mijania tylko w nocy bo pewnikiem potopiły by mi te plastikowe lampy :)

Bajer jest taki ze w Juke lądowanie nie jest stale i reguluje to komputer...IDE do auta sprawdzić raz jeszcze te napięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...