lukaswysocki Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Witam wszystkich serdecznie. Mój problem wygląda następująco micrunia bardzo słabo się nagrzewa kontrolka niebieska w ogóle nie gasnie ostatni przejechałem 100 km i nic jak świeciła tak świeci nie wiem co jest przyczyną tego podejrzewam ze termostat ale chce was prosić o rade bo nie jestem pewien na 100 %. Jeżeli to termostat to gdzie on się znajduje dodam że to 1.2 16V. Bardzo proszę o pomoc pozdrawiam Łukasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Jeśli to termostat to musiał by być całkiem walnięty i nie otwierał by się ale wówczas silnik miałby skłonności do przegrzewania. Stawiał bym na czujnik temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Kolega trochę namieszał. Sprawdź termostat, prawdopodobnie masz walnięty(nie zamyka się- np.zarósł kamieniem ) Silnik nie tylko się nie przegrzeje ale odwrotnie ,bardzo ciężko będzie go nagrzać. Kupisz w zasadzie wszędzie. Można też go łatwo sprawdzić, jak znajdziesz w necie .A ta stronka pomoże ci go znaleźć. http://nissan4u.com/parts/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Dokładnie tak jak pisze MANIX. Uszkodzony termostat, który jest cały czas otwarty przez co trudno dogrzać silnik. Wymiana powinna pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaswysocki Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 I właśnie tak myślałem. Dobrze panowie a czy trudno jest go wymienić gdzie się znajduje i czy jest jakaś wielka filozofia z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Nie, wymiana prosta, a gdzie się znajduje dałem link.Masz tu konkretny nr 2 to termostat nr OEM 21200BX000 jak klikniesz nr , masz modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaswysocki Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Aha dzięki manix dzisiaj będę za to się zabierał bo dni coraz zimniejsze hehe. Pozdrawiam was trzymajcie się . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.