Roki28 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Witam,Dotychczas miałem Almerkę N16 1.8 z 2004 r i przebiegiem 70kkm. Auto było super, teraz jeździ u teścia. Teraz szukam auta dla żony i wpadła mi w oko taka Almerka http://otomoto.pl/nissan-almera-n16-bezwypadkowa-krajowa-niski-przebieg-C34599366.html Moje pytanie: jak sprawdzić silnik 1.8? Przyznam, że jak kupowałem swoją (miała wtedy 56kkm) to nawet nie pomyślałem, że z silnikiem może być coś nie tak... Jednak lektura forum i artykułów sprowadza się do awarii pierścieni, rozciągniętego rozrządu itp - wszystko właśnie w 1.8. Jak to sprawdzić? Rozumiem, że jeżeli chodzi o rozrząd to powinno klekotać i gubić wolne obroty a jak o pierścienie to dymić i nie rozwijać pełnej mocy? Dzięki i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Pierścienie i uszczelniacze poznasz po kopceniu - jak zamiast oleju wleją "doktora" to nie poznasz bo nie będzie kopcił. PS: Obie benzynówki to w zasadzie to samo i obie maja te przypadłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Zawsze możesz też wyjąć bagnet od oleju i zobaczyć co tam jest wlane..... zamiast normalnego oleju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki28 Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Czy ten doktor jakoś znacznie róznie się od oleju? W zapachu, konsystencji itp? Rozmawiałem z gościem i mówi, że do wymiany jest belka pod zderzakiem - warto się w to pchać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Czyli wszystko sie potwierdza, tak jak pisałem tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/9752-chcesz-kupi%C4%87-almer%C4%99-n15-n16-zapytaj-tutaj/page-142 @Roki - a po co powtarzasz to samo w dwóch tematach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Czy ten doktor jakoś znacznie rózni się od oleju? W zapachu, konsystencji itp? Rozmawiałem z gościem i mówi, że do wymiany jest belka pod zderzakiem - warto się w to pchać? Może trochę gęstszy po rozgrzaniu. To wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Czy ten doktor jakoś znacznie róznie się od oleju? W zapachu, konsystencji itp? Rozmawiałem z gościem i mówi, że do wymiany jest belka pod zderzakiem - warto się w to pchać? Lepiej szukać chyba dalej, no chyba, że już nie masz czasu i sądzisz, że w najbliższym czasie nie znajdziesz nic lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki28 Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Odpuściłem temat, szkoda mi marnować 3 h czasu na dojazd w dwie strony. Szukam dalej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.