Pit H Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Witam. Proszę o pomoc. Potrzebuję kupić komputer do mojej Primerki ale nie wiem którymi oznaczeniami się kierować. Na moim komputerze mam zapis: MEC20-010 A1 9X05 niestety z takim samym oznaczeniem narazie nie znalazłem komputera. Znalazłem np. taki: MEC20-010 F1 1Y20. Czy to jakaś konkretna różnica, czy mogę kupować? Dodam, że powodem wymiany komputera są następujące objawy: falujące obroty, brak mocy, szarpanie przy dodawaniu gazu. Wywala błąd czujnik położenia wału korbowego. Po zmianie znowu ten sam błąd. Silnik cichutki, ale niestety już wymieniony, bo w poprzednim korbowód wyszedł bokiem. Dzisiejsza diagnoza mechanika - komputer silnika. Proszę o info odnośnie tych oznaczeń, bo nie wiem jaki kupować i czego się spodziewać po innych oznaczeniach. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Ja przy tych objawach obstawiałabym raczej łańcuch do wymiany.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit H Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Objawy były już przy poprzednim silniku i korbowód wywaliło. Wymieniłem silnik i znowu ten sam błąd. Byłem na diagnostyce dzisiaj i mechanik stwierdził awarię komputera. Niestety nie mam nikogo znajomego w okolicy z takim samym motorem, żeby to sprawdzić. Poza tym nie wiem, czy w ogóle taka zamiana jest możliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Pit.... uzupełnij profil / dane auta na początek .... rok , benzyna czy gaz , itd bo inaczej nikt Ci nie pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit H Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Primera P11.144 1.8 gaz rok 1999. Chodzi o komputer samochodu, sterownik. Czy orjentuje się ktoś, czy wymieniony w pierwszym poście komputer będzie pasował do mojego auta. Sterownik znaleziony na aukcji pochodzi z auta o takim samym silniku. Ma trochę inny numer. Domyślam się, że immo nie zagada, ale czy reszta przypasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.