Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ubezpieczenie OC

matber1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Takie pytania jak "stan cywilny", "wozi Pan dzieci?", "gdzie auto stawiane jest?" są dość istotne. Rozmawiałem z koleżanką, która pracuje jako agent ubezp. i mniej-więcej wyjaśniła mi jak to wpływa na wysokość OC. Jeśli wożę dzieci- jeżdżę bezpieczniej. Jeśli parkuję w garażu- auto bezpieczne (tutaj bardziej na AC niż OC wpływa). Jesli parkuję jednak w centrum osiedla patologicznego- większe prawdopodobieństwo, że będę miał wybitą szybę lub porysowaną karoserię.

Nie ma to wpływu tak dużego jak lata z prawkiem czy też jazda bezszkodowa, ale składa się to na całość.

• 1 miesiąc temu...

Oc Proama najtansze oc dla 3500 pojemnosci przy max znizkach 60% dostalem targujac sie dodatkowe 10 % i zaplacilem w jednorazowej oplacie 450zl super zadowolony :)

super to jest do momentu stluczki jak nie zapłacą poszkodowanemu to sam będziesz płacić - tak mówię by nie było zdziwienia jak sad nie wymusi na ubezpieczeni

I znowu OC w górę od przyszłego roku, UE narzuciło pewne ulepszenia dla poszkodowanych aby było wiadomo co, za ile i jakiej marki  wykorzystają części do naprawy auta przed oddaniem go do warsztatu i jak zwykle my za to lepsze zapłacimy.

super to jest do momentu stluczki jak nie zapłacą poszkodowanemu to sam będziesz płacić - tak mówię by nie było zdziwienia jak sad nie wymusi na ubezpieczeni

Bez przesady, jak mam OC to mogą mnie pocałować... Co innego jak chcesz wykorzystać dla siebie AC, wtedy to już może być różnie.

Czasami mówisz mądrze ale czasami to pier**lisz farmazony...

Jak nie masz pojęcia to nie mów źle - skoro wiem ze tak jest to nie mając wiedzy chcesz i mnie i siebie postawić w złym świetle. Wiem duzo na temat ubezpieczycieli to powiedziałem jak to bywa różnie wbrew przekonaniom ludzi.

Stefffan chodzi o to ze przywalisz w kogoś np i bedzie Twoja wina, Twoje OC pójdzie w ruch. Teoretycznie firma ma wypłacić poszkodowanemu ale często dochodzi do zaparcia Twojej firmy i sad nie mogąc wyegzekwować zrzuca na sprawcę mimo ze polisa była. Tak najczęściej robią firmy pobierające małe składki. Życie mnóstwo takich przypadków pokazało, wiec postanowiłem nadmienic, ze wszystko jest ok do momentu jak nie powstaje problem.

• 4 miesiące temu...

No coś w tym jest bo szwagrowi kiedyś oglądali stan hamulców, opon itp. Tak żeby było sie do czegoś przypierdolić

Za to co w podpisie ? Aż się wierzyć  nie chcę.

Mi Zetkę ubezpieczyli w Link4 za 400zł.

Pozdrawiam. :)

• 3 tygodnie później...

Podepnę się tutaj z pytaniem. Mówiliście o przywalaniu się do opon. Słyszał ktoś kiedyś żeby nie wypłacili OC z powodu braku spryskiwaczy na ksenony? Podobno jest to wymagane, tak samo jak ich samopoziomowanie. I jak to jest np. z wymianą kierownicy na taką bez poduszki albo foteli na kubły, albo zawieszenia na gwint? Wystarcza jakaś homologacja od 'Kowalskiego'? Wiem, że są jakieś homologacje na mocowanie foteli ale jest w ogóle coś takiego jak homologacja na kierownice albo sam fotel czy sprężyny?

• 1 miesiąc temu...

Ja kupiłem - stawka wyszła za pakiet OC + AC + NNW w Compensie 3400zł czyli tyle co za jedną przednią lampę. Uważam, że całkiem nieźle jak za 370Z 2013.
Samo OC bodajże  588zł mam wpisane.

Dołączam się do licytacji jako ze właśnie wykupiłem na następny rok: 2828 zł w Hestii OC/AC/NW.

Polecam negocjacje - nie taki diabeł ...

Ja nie biorę bo auto trzymam na strzeżonym parkingu a hajs z AC lepiej przeznaczyć na mody ;)

Tiaaaaa..... to tak jakby auta kradli tylko w nocy i tylko z parkingu... Już nie mówiąc o stłuczce....

To mniej więcej jak za moich młodzieńczych czasów rodzicom wydawało się, że bzykać można się tylko w nocy w wspólnym łóżku i co jak co - ale "jak ona u nas śpi to w osobnych pokojach" hahahahah.... A co miało być to już było, przynajmniej w nocy się człowiek wyspał.

Jak ukradną to trudno, jak ktoś ma pecha to i palec przy wycieraniu d*py złamie ;) 3000 tys dopłacać za ac mi nie bardzo się uśmiecha. Jak miałem s4 to brałem ac i przez 3 lata oddałem im prawie 10 k PLN a korzyść dla mnie zerowa więc odpuściłem przy zetce ;)

kalkulacja OC+AC+NNW w Link4 mi wyszla (staly klient) 1600zł wiec nie tak zle

Edytowane przez waskid

OC 280 + AC 1280 (pzu full pakiet, szyby osobno). Nie wyobrażam sobie ryzykować bez AC, gdzie jedna używana lampa kosztuje prawie 1000 :) Mała stłuczka przodem to dycha jak z pyty strzelił.