Edek01 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Mało używałem tych świateł od kupna Tiidy nie było okazji (mgły) ale ostatnio w nocy miałem parę kilometrów we mgle w nocy. Te lampy to jakaś pomyłka one ćmią jak lampa naftowa TRAGEDIA! Sama konstrukcja lampy Valeo zabiera też światło bo one mają jakby dwie szybki pierwsza od zewnątrz ta z homologacjami , druga w środku i na tej zatrzymuje się cały snop światła . Konstruował to na pewno pojeb ,nawet nie ma na rynku jakiś lepszych żarówek H8 35W aby tam wsadzić. Na rynku są OEM Osram H8 takie mam,Philips premium H8 i to koniec . Ledy H8 nie mają homologacji to nawet nie biorę pod uwagę to montować. Panowie macie jakieś pomysły co można zrobić z tymi popierdółkami aby świeciły kapkę lepiej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Pełna zgoda,bardziej ozdoba a nie przeciwmgielne.Najzabawniejsze że wszystkie współczesne halusy tak mają,a ten konkretny model stosowany jest w ponad 40!modelach różnych marek,różnica tylko w mocowaniu(Volvo,Ford,renault,nyska itd.)jedyne wyjście to Halogeny Helli i to dalekosiężne.Mi w serwisie podregulowali(od tyłu jest regulacja snopu światła) i jest znośnie,ale szału nie ma. Edytowane 1 Listopada 2014 przez manix 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Manix WIELKIE dzięki Jutro bo już mi się nie chce ubierać w kombinezon supermechanika położę się i zobaczę w jakiej pozycji jest ta regulacja . Załęże się że pokrętła są ustawione na MIN bo ćmią te mgielne a nie świecą pewnie posrany meksykanin nawet nie odkręcił tego pokrętła Jeszcze raz wielkie dzięki Nie no dalekosiężne to bym montował jak bym jeździł więcej w nocy ale te czasy minęły bezpowrotnie . A mam w magazynie je bitne dalekosiężne na żarówkę H4 Tiry siadały jak je włączałem to były czasy eech. Edytowane 1 Listopada 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 W NOTE są chyba takie same a świecą przyzwoicie - tam przynajmniej MI się wydaje. Fajnie uzupełniają światła mijania i elegancko doświetlają przód przed samochodem. Ale może mam inne spojrzenie na temat bo dotąd nie miałem w innych samochodach świateł przeciwmgielnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Twoje dają ładnie i optycznie są większe Ranger a jakie żarówki tam masz H ile???? Wiesz wystarczy że masz większy odbłyśnik i już super świeci na takiej samej żarówce Moje na nie wiem jakiej pozycji ustawienia regulacji, świecą o dokładnie tak ćmią śmiech na sali!. Jutro się położę pod samochodem to zobaczę co da się zrobić. Kto szuka ten znajdzie ,znalazłem Osramy o bardziej bielszej barwie światła są kuszące http://allegro.pl/zarowki-osram-h8-cool-blue-intense-xenonlook-4200k-i4748959481.html Edytowane 1 Listopada 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) W note są dokładnie te same haluski,a w wcześniejszych wersjach nawet IDENTYCZNIE mocowane(jeden wkręt od tyłu) Pasują zamiennie. Jak obcykasz tą żarówkę , to daj znać.Dzisiaj wracałem z Koszalina wieczorem i była duża mgła.Jednak w takich warunkach robią "różnicę' Edytowane 1 Listopada 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Wiecie co, nigdy tam nie zaglądałem, żarówki są fabryczne. Wydaje mi się, że H8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Szukałem aż znalazłem żarówki X-tec Japońskie H8 kiedyś się pomyliłem i kupiłem do Almery no cieszyłem się jak dzieciak że je znalazłem . Po odkręcaniu osłon podjechałem pod ścianę i co się okazało były za nisko ustawione ,ustawienie było na Max do ziemi Regulacja snopu światła ledwo odkręcona Wywaliłem te świeczki Osrama i wsadziłem X-teki i regulacją podniosłem do góry i regulacja snopu światła na MAX Teraz dają allagancko tylko barwa światła kapkę za biała. Roboty 2 godziny leżenia, wymiana żarówek regulacja i skręcenie osłon, teraz czekam na mgłę w nocy i pojadę zobaczyć jak to oświetla. Edytowane 2 Listopada 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) No to teraz będziesz Walił po oczach ludziskom,bez dwóch zdań. Edytowane 2 Listopada 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Nie no nie ustawiłem góra dół na Max Snop światła to tak ustawiłem na Max. Nie będę oślepiać bo ja włączam mgielne w mgłę taką ostrą tak zwane mleko. Dokładnie kiedy widoczność spada poniżej 50 metrów. Edytowane 2 Listopada 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Obecność tak zaawansowanej regulecji w sumie dodatkowym oświetleniu sugeruje, że reflektor, który mamy zamontowany jako przeciwmgielny może być wykorzystywany do różnych zadań np. do oświetlenia dziennego. Producent wtedy daje inne szkło i homologacją np. DL i po zawodach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Ranger masz racje, przed założeniem sobie świateł DRL4 Philips, będąc w ASO Nissan pytałem o moją instalacje DRL już istniejącą świateł dziennych w Tiida. I powiedzieli że tak samochód ma instalacje świateł dziennych, koszt włączenia to 300zł i będą się świecić tylko światła mgielne jako dzienne. U mandatów bym natrzepał sobie fest tymi włączonymi mgielnymi w dzień Jak to usłyszałem to szybciutko kupiłem DRL4 i sobie sam podłączyłem . Edytowane 3 Listopada 2014 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Potwierdzam,wtyczki są podwiązane pod nadkolami,ale są przecież światła które idealnie pasują ,a łączą obie funkcje legalnie(przeciwmgłowe+dzienne) Edytowane 3 Listopada 2014 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Taka opcja była dla mnie za droga . Koszt takich świateł plus montaż elektryka wychodziło dużo za dużo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Potwierdzam,wtyczki są podwiązane pod nadkolami,ale są przecież światła które idealnie pasują ,a łączą obie funkcje legalnie(przeciwmgłowe+dzienne) Nowe Nissany już takie mają. Note II był chyba pierwszy z takimi światłami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi