kamil23xxk Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Witam Jestem nowy na tym forum wiec proszę o wyrozumiałość . Zostałem niedawno posiadaczem primery p12 1.9dci z 2004 r . mam pytanie mianowicie co do temperatury płynu , jaka powinna być czy na połowie jak w nissanie almera n16 czy niżej , bo ja nie mam na połowie ale troszkę niżej . Czy to normalna temperatura czy wymienić termostat ?? jak mi się uda to może dodam zdjęcie licznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo99 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Mam ten sam problem w mojej benzynie wskazówka wisi poniżej połowy i nie drgnie wyzej nawet jak sie wentylatory włączą. Termostat działa dobrze, też prosze o pomoc czy tak ma być? Czujnik temperatury jes dwupinowy, podłączając V-scana temperatura pokazuje normalnie do 98 i włączają sie wtedy wentylatory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 dodajcie zdjęcia bo trochę niżej niż połowa to pojęcie względne jeśli podczas jazdy temperatura spada po niżej połowy jest to normalne druga sprawa jeśli ogrzewanie jest włączone również temperatura spadnie (nagrzewnica działa jak druga mniejsza chłodnica) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Jeśli macie delikatne wachania to nie jest to nic niepokojącego.jesli temp. wam się wacha o 1/4 skali to raczej termostat do wymiany.Ja w swojej P11.144 zawsze mam na pół skali i nawet przy włączonym ogrzewaniu na 32 stopnie temp nie drgnie w dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil23xxk Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 witam Sprawdzałem i chłodnica nie nagrzewa się razem z silnikiem . Temperaturę trzyma nawet jak jest ustawione 32 i szybko się nagrzewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostok Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Jeżeli wskazówka stoi w miejscu lub jest jej delikatne wahanie to oznaka prawidłowej pracy termostatu. Duże wahania oznaczają skoki termostatu zamiast jego płynnego otwierania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.