Thunder Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Napewno wszyscy mają wersje ze znikającymi usterkami przed bramą serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 A co z wersją,gdy ubywa albo przybywa oleumu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 A może jednak silnikom, którym nic nie dolega aktualizacja przynosi więcej szkód niż pożytku? Teraz możemy sobie tylko gdybać na ten temat. A jaka jest prawda nie dowiemy się zapewne wcale lub dopiero za jakiś czas. W związku z tym dobrze by było żeby forumowicze, którym wgrano poprawkę, podzielili się swoimi spostrzeżeniami. Bo jak na razie to tylko Ty i Jacek coś pisaliście, a reszta nabrała wody w usta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 ".A jaka jest prawda nie dowiemy się zapewne wcale lub dopiero za jakiś czas" A może znacznie szybciej , jak Ktoś z "programem" wybierze się na hamownię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zróbcie zrzutkę to pojadę... Forumowe crowdfunding... Jak znam życie i tak pierwszy będzie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Stanowcza odpowiedź serwisu nie wynika z wiedzy na temat problemu silnika 1.2, a z wytycznych Nissan'a. Może mają jakiś powód dla którego nie chcą zmieniać wszystkim? Może ogólna akcja serwisowa źle wygląda marketingowo? Może to kwestia kosztów? Ja przypuszczam, że to czy ktoś ma problem z olejem czy ich nie ma wynika ze stylu jazdy. Mogą przecież zrobić upgrade softu każdemu podczas przeglądu okresowego. Bez zbędnych kosztów i rozgłosu. Nawet nikt nie będzie wiedział że ma nowy soft Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Tomi_St Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Według tego co piszą Strider i Jacek, to po aktualizacji różnica w zachowaniu silnika jest znaczna. Więc chyba tylko motoryzacyjny analfabeta nie będzie wiedział, że mu coś pogmerali w sofcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 A żeby Wam tak spokojnie nie było To powiem do rymu Oleju po 900 km przybyło! Jest około 3mm powyżej kreski i to po postoju nocnym.Więc poziom uspokojony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zmniejszyli programowo zasysanie oleju z miski olejowej, a za to zwiększyli zasysanie benzyny z wtryskiwaczy, hehe. Tak źle i tak niedobrze. Dzięki Jacko za wiadomość. Tym oto sposobem na razie odpuszczam temat aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dla ukazania,abym nie był gołosłowny: Tak 3mm to strzeliłem sobie bez przyjrzenia się problemowi,z tego co teraz widzę jest więcej.Zgroza.Do400-500km nic się nie działo.dalej dałem sobie spokój ze sprawdzaniem dając wiarę w słuszność softu. Jadę dzisiaj zgłosić to i pokazać problem,niech głoszą to do centrali. Nie wytrzymałem...jadę teraz .Na ra za godzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Więc przedobrzył Nissan z siłą ssania w dolocie w drugą stronę. Wreszcie będzie na co narzekać. Striderze szanowny, sprawdź jak jest u Ciebie. Porter, Edi, dawajcie, hejtujemy. Ja zaczynam - a mówiłem, że z Milicjantem żartów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) Dla ukazania,abym nie był gołosłowny: Tak 3mm to strzeliłem sobie bez przyjrzenia się problemowi,z tego co teraz widzę jest więcej.Zgroza.Do400-500km nic się nie działo.dalej dałem sobie spokój ze sprawdzaniem dając wiarę w słuszność softu. Jadę dzisiaj zgłosić to i pokazać problem,niech głoszą to do centrali. Nie wytrzymałem...jadę teraz .Na ra za godzinkę Opisz co ci powiedzieli - sam jestem ciekaw bardzo twojego przypadku Masakra jakas u ciebie sie robi ;( Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Pieer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Wróciłem Na początek wypięcie klemy na 1.5h w celu całkowitego wykasowania pamięci,co by od nowa komputer uczył się stylu jazdy kierowcy i nowego oprogramowania.Drugi etap to wizyta w środę rano na badanie całej elektroniki odpowiedzialnej za spalanie ,sondy,przepustnica przebieg spalania i ilości podawanej mieszanki itd ,itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 (edytowane) czyli nie maja pojecia co dalej robic według mnie Jacko a ile mas zjuz przejechane na tym silniczku? Edytowane 7 Stycznia 2016 przez Pieer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Wg mnie również,ale niech sprawdzają,a może faktycznie ma za dużą dawkę paliwa w stosunku do nowego softu??? Przejechane 31tys Co do spalania jest w tej chwili dość wysokie,ale kładę to na karb mrozów ,zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 ja juz mam 15 000 ;( Poczatkowo wydawalo mi sie ze oleju przybywa, pozniej ze juz nie, a teraz juz dawno nie sparwdzalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Pieer, masz dokładnie takie same obserwacje jak ja (i przebieg podobny). Następny etap, to będzie ubywanie oleju, a potem rozpaczliwe próby ratowania sytuacji przez Nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ty to colins umiesz pocieszyc czlowieka Olać ich najwyżej będe siedział w serwisie co 2 dzień. Ważne ze mam gwarancję i ze Jacko przeciera drogę (przynajmniej serwisu w DG) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Wszystko przed Wami panowie A może tak...Milicjanta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Przecież serwis mówi: "olej", a Wy cały czas się tego trzepiacie. Jak babie powiedzieli, "że to olej", to to olała i było po problemie. Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 @Marcin - zobaczymy czy Ty olejesz jak ci przyjdzie się zmierzyć z takim problemem oczywiście nie życzę Ci tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 @Marcin - zobaczymy czy Ty olejesz jak ci przyjdzie się zmierzyć z takim problemem oczywiście nie życzę Ci tego Mnie chyba wtedy szlag trafi, bo pompa nie wytrzyma z nerwów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Wszystko przed Wami panowie A może tak...Milicjanta??? A może nie koniecznie. Nikomu z nowym softem chyba na razie nie przybywa tylko Jackowi, który Milicjanta stosował więc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Inni nic nie chcą napisać, a jeszcze inni wychodzą chyba z założenia, że ich problem nie dotyczy - tak jakby myśleli, że ich QQ będzie na wiecznej gwarancji. A w serwisach Nissana ręce już zacierają, bo czas tyka i całkiem niedługo będą mieli niezły zarobek na odpłatnych już wtedy naprawach. Nielicznych marudzących typu Jacek biorą tymczasem na przetrzymanie. W jego przypadku udaje im się wodzić go za nos już ładnych parę miesięcy. W międzyczasie centrala Nissana wypuści jeszcze ze 2 cudowne aktualizacje, które tanim kosztem napisze dla nich jakiś pakistański uchodźca-informatyk. Koszt będzie niewielki, roszczeniowy posiadacz Nissana będzie zdezorientowany, a czasowo znów minie kilka miesięcy i w rezultacie gwarancje się skończą. Księgowi Nissana więc już liczą zyski, jakie wówczas osiągną z napraw felernych samochodów. Wtedy ochoczo (bo odpłatnie) proponować będą wymiany silników 1.2 DIG-T. Równie ochoczo podejmą się wymian rozciągniętych łańcuchów rozrządu w silnikach 1.6 DIG-T. A tymczasem grają na zwłokę. Taka jest zapewne prawda. Myślę, że Porter potwierdzi słuszność moich przypuszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Ciekawe bardzo to ciekawe ,ustawiamy program na zjadanie oleju albo przelewanie oleju, ale to więcej paliwa w oleju niż oleju- cuda Francuskie cuda Wszystko ładnie i pięękknie jak silnik jest na gwarancji a po to będzie nie wesoło właścicielom Co do sprawdzania przez ludzi stanu oleju ,ludzie aby wymagać trzeba mieć to wpojone !! Dziś ludzie nie sprawdzają oleju tylko czekają na komunikat wymiany albo zaświecenie się Lampy Aladyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi