Edek01 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Ale jakie to wygodne te patyki do tak częstego kontrolowania stanu oleju i szczelności silnika u Panie kochany lux wygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Colinsie ASO w DG proponuje swoim klientom taki wybór! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 A jak Jacku w końcu z tym kolejnym softem do kosiarki 1.2? Bo wg.mojego prywatnego śledztwa mamy softy w następujących wersjach: - wersja 0.9 czyli taka beta, którą testowano na pierwszych śmiałkach, - wersja 1.0 czyli to co masz wgrane obecnie, - wersja 1.1 czyli to czego jeszcze nie rozpakowali, bo szukają oryginalnego Winrara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 A skąd takie donosy?Ja się nic nie dowiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 No przecież nie ja, tylko Ty pisałeś o "nakładce" na soft, który posiadasz teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Aha,czyli marudzisz...no dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 No wiesz Jacku, podziwiam Cię za cierpliwość. Mi po pierwszym wgniotku na drzwiach (którego tylko ja zauważam ) przyszła do głowy myśl o sprzedaży QQ, a Ty borykasz się tyle czasu z olejowym problemem, a jednak masz cierpliwość. Zdaję sobie sprawę z tego, że z monopolistą Nissanem ciężko coś wygrać i trzeba się raczej nastawić na cierpliwość, ale mnie by chyba szlag trafił i naprawdę sprzedałbym auto przed zakończeniem gwarancji. Zresztą mimo iż nie mam z moim egzemplarzem większych problemów, to kto wie czy tak nie zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie Ty pierwszy mi to mówisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Jest tylko jeden problem. Utrata wartości przez pierwsze lata najbardziej boli. Sprzedaż auta w pierwszych 2-3 latach od nowości jest więc delikatnie rzecz ujmując, mało opłacalna. No cóż, może Nissan jednak w końcu ogarnie sensownie sygnalizowane przez nas problemy. Czego sobie i nam wszystkim życzę. A za Ciebie Jacku niezmiennie kciuki trzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Jest tylko jeden problem. Utrata wartości przez pierwsze lata najbardziej boli. Sprzedaż auta w pierwszych 2-3 latach od nowości jest więc delikatnie rzecz ujmując, mało opłacalna. (..) Chyba, że dodasz do tego cenę swoich nerwów i kiepskiego samopoczucia... (każdy oczywiście ma inny do tego przelicznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Racja, czasem choć ze stratą, to i tak sprzedaż przynosi ulgę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 ARTYKUŁ w którym autor w dość przystępny sposób opisuje prawdy i mity o silnikach poddanych downsizingowi (jak ja nie lubię tego słowa ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Dopiero teraz trafilem na ten temat i jak poczytalem to sie troche przestraszylem i polecialem sprawdzic stan oliwy. Jest na polowie co mnie cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Panowie uwierzcie mi inne marki mają większe problemy(miedzy innymi dlatego pozbylem się poprzedniego auta ,ktore wciąż było na gwarancji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Wczoraj stuknęło 4000 km. Poza tym przegoniłem QQ po autostradzie. Dziś sprawdziłem poziom oleju i jest na max, tak jak był na początku. Inna sprawa, że w QQ odczyt jest ciężki, bo olej na bagnecie jest "rozmazywany" przy wyciąganiu bagnetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Florek Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Polecacie zmiane softu w sterowniku czy nie? Bede jechal do serwisu na poprawki i zastanawiam sie czy poprosic o nowy soft czy kategorycznie zabronic wgrywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Florek,jeżeli czytałeś forum to wiesz o czym się mówiło. do nowego softu trzeba się przyzwyczaić,jeżeli masz ten co z jedynki zrywa asfalt,to wiedz, że na nowym już tego nie będzie,jest spokojniejsza jazda,za to przyrost i momentu i obrotów jest odczuwalny praktycznie w całym zakresie.Poza tym,soft nie jest nadany jeden raz na zawsze.Zawsze mogą wrócić z ustawieniami poprzednimi na żądanie klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Nie wiem jak to jest z nissanem,ale jak w insigniach zmieniano soft na nowy to już nie było opcji powrotu do starego softu.Opel twierdził że soft jest na serwerach i nie ma możliwości powrotu,wiec decyzja o zmianie była nieodwołalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 W nissanie dostają to poprzez internet z centrali.Dla tego czasami nie zdążą rozpakować.A ja tylko przytoczyłem słowa kierownika serwisu,że zawsze można wrócić do poprzedniego softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 No przecież Gregson zmieniał na stary z powrotem.W 1.6 ,ale to chyba bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozbef Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Florek, jeśli ci nie łyka oleju to nie zmieniaj softu. Mi łykał dość sporo jakieś 0,3-0,4 litra na 1000 km. Po zmianie i po przejechaniu 1100 km jest dużo lepiej , choć chyba i tak przez te 1100 km siorbnął jakieś 0,1-0,2 litra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 I tak samo mi powiedzieli w serwisie. Zmienia się tylko w silnikach, które mają problem z nadmiernym zużyciem oleju. W innym wypadku aktualizacja nie jest zalecana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Rozbef,no to u mnie przez jakieś 2200 tyle siorbnął...na razie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 A skąd wiesz z jakim wychodzą softem, hę? Bo ja nie byłbym taki pewien, że wychodzą akurat z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Kolega Tomi_St w temacie zmienionego softu,str 3 pierwszy post,prezentuje swoją wypowiedź i popiera ją wykresem z hamowni,a ma Qqłkę z 2015r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi