Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mogę napisać ze benzyną się dobrze czyści, każdą jedną, nawet ekstrakcyjną ;)

Jakieś dowody na te wywody?

Brałeś paliwo do analizy?

A o placebo słyszałeś?

Nie trzeba brać paliwa do analizy, wystarczy przeczytać raport urzędu ochrony konkurencji i konsumentów... https://uokik.gov.pl/kontrola_stacji_paliw_pb_95,_pb_98_i_on.php

Oczywiście zdarzają się wpadki, ale to w 90% na tych malutkich stacjach nowak fuel. Wszystkie BP kontrolowane w tym roku spełniły normy.

A ja tam czasem spożywam najtańsze alkohole. Żadne nie czyszczą tak dobrze jak te z dolnej półki więc nie wiem po co przepłacać. :D

• Upvote 2

Oooo to właśnie to jak czacha dymi to wiadomo że żyjem i klin nada zapodać 

A ja tam czasem spożywam najtańsze alkohole. Żadne nie czyszczą tak dobrze jak te z dolnej półki więc nie wiem po co przepłacać. :D

Jak już człowiek nie potrafi wstać, to tylko do dolnej półki sięgnie ;):D

Nie trzeba brać paliwa do analizy, wystarczy przeczytać raport urzędu ochrony konkurencji i konsumentów... https://uokik.gov.pl/kontrola_stacji_paliw_pb_95,_pb_98_i_on.php

http://nafta.wnp.pl/kto-dostarcza-paliwa-na-zagraniczne-sieci-stacji,242960_1_0_0.html

Pytanie teraz, kiedy to "ultimate" dolewają?

Szczególnie dobrze czyściło patykiem pisane :D

A ja tam omijam BP jak ognia i zarazy  :)

To jak ja stacji Shella na sam ich widok , mnie targa po samochodzie  :wacko:

Jacko, a na hamowni na jakim paliwie byłeś? Może to jakiś chrziciel paliwowy Ci moment zajumał.. ;)

Zawsze na Shellu

Zawsze na Shellu

Nie mów, bo Edek dostanie padaczki :D;)

Ponad 10 lat tankuję na Auchanie (wcześniej Almerę N16) i nigdy nie miałem problemu z paliwem

Ja tankuję w Auchan chyba z 10 lat wszystkie moje auta i nic (odpukać) złego się nie dzieje / nie działo. Unikam BP/Shell/Orlen/Lukoil bo te ich ceny to rozbój w biały dzień... i do tego najszybciej podnoszą ceny !

Ja zawsze na Orlenie i NIGDY odpukać nie miałem problemu z paliwem. Raz w życiu miałem taki problem i było to o dziwo na Statoilu dlatego uważam, że marka stacji (nie licząc stacji no-name) nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Można trafić na złą i dobrą stację każdej marki.

Ponad 10 lat tankuję na Auchanie (wcześniej Almerę N16) i nigdy nie miałem problemu z paliwem

Wszystkie stacje w Polsce zaopatrywane są w paliwo z polskich rafinerii. Jakość paliwa, jak pisał Strid, zależy od właściciela stacji, a nie od loga przykręconego na jej dachu ;)

Ja mam taką stacje BP gdzie zawsze jest kolejka samochodów a dystrybutorów mają dużo ,paliwo pierwsza klasa i w soboty zawsze obniżka cen :D

Wszystkie stacje w Polsce zaopatrywane są w paliwo z polskich rafinerii. Jakość paliwa, jak pisał Strid, zależy od właściciela stacji, a nie od loga przykręconego na jej dachu ;)

Co nie znaczy, że są takie same, bo mogą się różnić dodatkami.

Co nie znaczy, że są takie same, bo mogą się różnić dodatkami.

Zgadza się. Każdy właściciel dolewa odpowiednie na stacji, ...lub nie ;)

Ja tankuję w Auchan chyba z 10 lat wszystkie moje auta i nic (odpukać) złego się nie dzieje / nie działo. Unikam BP/Shell/Orlen/Lukoil bo te ich ceny to rozbój w biały dzień... i do tego najszybciej podnoszą ceny !

Tankowałem na Auchan do czasu,aż Note zaczął mi 10 L palić!

Jacko29  jak sprawa ze sprzęgłem 

Serwis uruchomiony.Szukają terminu na wolny warsztat i zastępczaka.Tylko tyle na razie,czekam na info z ich strony

Mało tego,to zauważyli,że 1 lub 2 haczy czasami i nie można jej wrzucić.Też ma to być robione.Ktoś na forum też dawał znać ,że blokują mu się biegi

Sky,z jakim efektem? Gwarancja?odpłatność?

Jacko ja ci współczuje twojego piątkowego Nissana, no model z niego taki że idzie dostać zawału......................

Eeee tam,Edwardzie .Idzie wytrzymać.

Zauważyłem dziwną rzecz na nowym sofcie silnika.Przy prędkości 60kmh spokojna jazda,mam 1500obr! na 5 biegu.

Przy 90kmh spokojnej jazdy mam około 1750-1800 na 6 biegu.Na pewno obroty poprzednio były wyższe.

Panowie nie wiem czy mi sie wydaje ale:

1. po zmianie oleju w serwisie po 1 roku silnik chyba pracuje ciszej. Naciskam na to chyba bo jak to wytlumaczyc? 

2. w zeszlym tygodniu przegonilem kosiarke a4 z wrocka do katowic o polnocy tak dosc ostro. spalanie bylo prawie 10l a predkosc nawt 180 miejscami. I co ....ano wydaje mi się ze po takim przegonieniu ten silniczek jak by byl bardziej żywy teraz. No normalnie lepiej przyspiesz?!!!! - to możliwe czy ja mam jakies zwidy juz :)