bamaz Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ja mogę napisać ze benzyną się dobrze czyści, każdą jedną, nawet ekstrakcyjną Jakieś dowody na te wywody? Brałeś paliwo do analizy? A o placebo słyszałeś? Nie trzeba brać paliwa do analizy, wystarczy przeczytać raport urzędu ochrony konkurencji i konsumentów... https://uokik.gov.pl/kontrola_stacji_paliw_pb_95,_pb_98_i_on.php Oczywiście zdarzają się wpadki, ale to w 90% na tych malutkich stacjach nowak fuel. Wszystkie BP kontrolowane w tym roku spełniły normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 A ja tam czasem spożywam najtańsze alkohole. Żadne nie czyszczą tak dobrze jak te z dolnej półki więc nie wiem po co przepłacać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Oooo to właśnie to jak czacha dymi to wiadomo że żyjem i klin nada zapodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 A ja tam czasem spożywam najtańsze alkohole. Żadne nie czyszczą tak dobrze jak te z dolnej półki więc nie wiem po co przepłacać. Jak już człowiek nie potrafi wstać, to tylko do dolnej półki sięgnie Nie trzeba brać paliwa do analizy, wystarczy przeczytać raport urzędu ochrony konkurencji i konsumentów... https://uokik.gov.pl/kontrola_stacji_paliw_pb_95,_pb_98_i_on.php http://nafta.wnp.pl/kto-dostarcza-paliwa-na-zagraniczne-sieci-stacji,242960_1_0_0.html Pytanie teraz, kiedy to "ultimate" dolewają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 A ja tam czasem spożywam najtańsze alkohole. Żadne nie czyszczą tak dobrze jak te z dolnej półki więc nie wiem po co przepłacać. Szczególnie dobrze czyściło patykiem pisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 To patykowe wspomnienie do dzisiaj mnie ciągnie :-). brrrrr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 A ja tam omijam BP jak ognia i zarazy To jak ja stacji Shella na sam ich widok , mnie targa po samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 12 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Jacko, a na hamowni na jakim paliwie byłeś? Może to jakiś chrziciel paliwowy Ci moment zajumał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Zawsze na Shellu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Zawsze na Shellu Nie mów, bo Edek dostanie padaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Tak jak ja zawsze na BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Ponad 10 lat tankuję na Auchanie (wcześniej Almerę N16) i nigdy nie miałem problemu z paliwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Ja tankuję w Auchan chyba z 10 lat wszystkie moje auta i nic (odpukać) złego się nie dzieje / nie działo. Unikam BP/Shell/Orlen/Lukoil bo te ich ceny to rozbój w biały dzień... i do tego najszybciej podnoszą ceny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Ja zawsze na Orlenie i NIGDY odpukać nie miałem problemu z paliwem. Raz w życiu miałem taki problem i było to o dziwo na Statoilu dlatego uważam, że marka stacji (nie licząc stacji no-name) nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Można trafić na złą i dobrą stację każdej marki. Ponad 10 lat tankuję na Auchanie (wcześniej Almerę N16) i nigdy nie miałem problemu z paliwem Wszystkie stacje w Polsce zaopatrywane są w paliwo z polskich rafinerii. Jakość paliwa, jak pisał Strid, zależy od właściciela stacji, a nie od loga przykręconego na jej dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Ja mam taką stacje BP gdzie zawsze jest kolejka samochodów a dystrybutorów mają dużo ,paliwo pierwsza klasa i w soboty zawsze obniżka cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Wszystkie stacje w Polsce zaopatrywane są w paliwo z polskich rafinerii. Jakość paliwa, jak pisał Strid, zależy od właściciela stacji, a nie od loga przykręconego na jej dachu Co nie znaczy, że są takie same, bo mogą się różnić dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Co nie znaczy, że są takie same, bo mogą się różnić dodatkami. Zgadza się. Każdy właściciel dolewa odpowiednie na stacji, ...lub nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand15 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Zgadza się. Każdy właściciel dolewa odpowiednie na stacji, ...lub nie też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Ja tankuję w Auchan chyba z 10 lat wszystkie moje auta i nic (odpukać) złego się nie dzieje / nie działo. Unikam BP/Shell/Orlen/Lukoil bo te ich ceny to rozbój w biały dzień... i do tego najszybciej podnoszą ceny ! Tankowałem na Auchan do czasu,aż Note zaczął mi 10 L palić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Jacko29 jak sprawa ze sprzęgłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 O! Nie jestem sama Dżeko - przerabiałam to samo lata temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Jacko29 jak sprawa ze sprzęgłem Serwis uruchomiony.Szukają terminu na wolny warsztat i zastępczaka.Tylko tyle na razie,czekam na info z ich strony Mało tego,to zauważyli,że 1 lub 2 haczy czasami i nie można jej wrzucić.Też ma to być robione.Ktoś na forum też dawał znać ,że blokują mu się biegi Sky,z jakim efektem? Gwarancja?odpłatność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Jacko ja ci współczuje twojego piątkowego Nissana, no model z niego taki że idzie dostać zawału...................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Eeee tam,Edwardzie .Idzie wytrzymać. Zauważyłem dziwną rzecz na nowym sofcie silnika.Przy prędkości 60kmh spokojna jazda,mam 1500obr! na 5 biegu. Przy 90kmh spokojnej jazdy mam około 1750-1800 na 6 biegu.Na pewno obroty poprzednio były wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Panowie nie wiem czy mi sie wydaje ale: 1. po zmianie oleju w serwisie po 1 roku silnik chyba pracuje ciszej. Naciskam na to chyba bo jak to wytlumaczyc? 2. w zeszlym tygodniu przegonilem kosiarke a4 z wrocka do katowic o polnocy tak dosc ostro. spalanie bylo prawie 10l a predkosc nawt 180 miejscami. I co ....ano wydaje mi się ze po takim przegonieniu ten silniczek jak by byl bardziej żywy teraz. No normalnie lepiej przyspiesz?!!!! - to możliwe czy ja mam jakies zwidy juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi