Edek01 Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Teraz tak wyszlo a normalnie zrobie 10.000tys. A ta głupia wkładka odmulila mi silnik . Silnik budzi się szybciej i jest bardziej elastyczny. Ja jestem bardzo zadowolony z tej wkladki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 ..ze skrzydełkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Manix lodu do czoła szybko trza przylozyc ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Co Ty ,wkładka odmulająca mi potrzebna Lód nic nie daje ,jak czytam ,,,,odparowuje w mgnieniu oka a jak mi humor poprawiają te wkładki ,to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 nie chce nikogo osmieszac ale nie raz bylo udowodnione ze te wszystkie przerobki garazowe psu na bude sie zdaja i tylko pieniadze tracicie. wiem ze wielu zaraz napisze ze glupoty pisze ale jak sie wam wydaje? ze producenci samochodow wydaja setki milionow na technologie i testy a ostatnio nawet "pozyczaja" silniki/skrzynie jeden od drugiego i po co jezeli mozna "box" zalozyc za pare zlotych lub zmienic soft i juz (samochod lepiej przyspiesza mniej pali), uwazacie ze producent by tego nie zrobil? Jak ktos wspomnial wczesniej zyskacie pare koni mechanicznych ktore w realnym uzyciu znaczenia miec nie beda a wydacie kase na naprawy podzespolow o ktorych byscie nawet nie pomysleli ... jezeli ktos chce robic tunning to koszta sa naprawde ogromne a i sam samochod nie nadaje sie do "normalnego" uzytku po przerobkach - mowie o zmianie zawieszenia, ukladu hamulcowego, ukladu wydechowego, kolumny kierowniczej, skrzyni biegow no i podniesieniu mocy silnika - a i to wszystko jest wymienione w wielkim bardzo wielkim skrocie - tylko kto by QQ przerabial ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Manix a wiesz jak szybko filtr oleju K&N podaje na klawiaturę olej dużo szybciej jak fabryczny tyfus bo brak po drodze oleju blaszki i sprężynki Mało tego silnik szybciej mi się nagrzewa a przeca Militec1 wlany Poprawiłem ci humor czy lud pomaga za mało przykładasz ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Dzisiaj robiłem testy, w sumie przez to że się przeziębiłem - wyłączyłem klimę pierwszy raz. Zaskutkowało to znacznym zmniejszeniem spalania. Z klimą na tej samej trasie dotychczas miałem średnio 7.8 L/100 km Bez klimy miałem w dniu dzisiejszym 5.9 L/100 km Aż litr różnicy ! Jechałem tak jak zawsze, z tą samą prędkością, nawet kilka razy mocniej przyciskając aby sprawdzić o ile zwiększyła się moc (tu na razie nie potwierdzam dużej róznicy choć silnik wydaje się być nieco bardziej elastyczny) . Sprawdzę to spalanie jeszcze przez kilka dni, tym bardziej że przeziębienie daje mi w kość i dam znać. P.S. Z tego by wychodził że pomiary spalania producenta są robione bez włączonej klimatyzacji ! Edytowane 5 Maja 2015 przez sph3r3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Tak do testów robią bez klimy i opony pompują do 3bar !!! Pisali o tej praktyce w Motorze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Przede wszystkim robi się to na stonowiskach testowych - na rolkach. Czyli bez oporu powietrza i bez wiatru 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Ranger co jest grane VIP a nie Moderatur????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 A'propo,oprócz silnika ,mam wlany do skrzyni militec-1,teraz po ok 400km mogę powiedzieć ,że dwójka przestała haczyć,a biegi jeszcze lepiej wchodzą,bardziej miękko. Jacko, też zastanawiam się nad wlaniem Militecu do skrzyni biegów (kiedyś używałem w Almerze i byłem zadowolony). Sam wlewałeś? Jest wygodny dostęp do korka od skrzyni biegów i czy trzeba mieć specjalny klucz do niego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Odkręcasz lewe koło.Po odkręceniu ,na wprost widać plastikową nakrętkę na obudowie skrzyni-różnicowego,odkręca się palcami i tam wlewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Edziu - na klawiaturę to Ty szybko i bez przemyślenia paluchy kładziesz, dlatego tyle postów generujesz. A jak ktoś chce więcej mocy w QQ to niech kupi MR16DDT zamiast HR12DDT a nie dolewa świństwa i stosuje sportowe filtry do jazdy po mieście 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Ranger co jest grane VIP a nie Moderatur????? A co ma być grane ? Przestałem być moderatorem a zacząłem być VIP`em . Coś źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 A ja właśnie wróciłem z majówkowych wojaży. Zrobiłem z 800 km, w tym ponad połowę autostradami i drogami szybkiego ruchu. Auto mocno załadowane, 4 osoby na pokładzie, klima większą część drogi włączona. Moje wrażenia są takie - na drogach lokalnych i przy przepisowych prędkościach do 90-100 km/h mój QQ potrafi spalić poniżej 6 l/100 km. Przy prędkościach autostradowych 130-140 km/h można zmieścić się w 8 l/100 km. Przy szybszej jeździe ten silnik żre jak smok i z łatwością przekroczymy 10 l/100 km. Natomiast przy nieprzepisowej prędkości maksymalnej jaką testowo zaryzykowałem czyli ok.180 km/h zrobił się taki wir w zbiorniku, że gdy zjechałem na stację paliw i odkręciłem wlew paliwa, to tak zassało, że mało mnie nie wciągnęło do zbiornika. Mam mieszane odczucia jeśli chodzi o ten motor - choć w ogólnym rozrachunku tragedii nie było, bo wg.komputera spaliłem średnio 7.8 l/100 km (realnie całkiem podobnie). Z drugiej strony podobne wartości na trasie uzyskiwałem w dwulitrowej benzynie więc stąd moje mieszane odczucia. W porównaniu do tego co piszą koledzy w dziale Pulsara tutaj widać, że ten mały silnik 1.2 w QQ ma znacznie większą robotę do wykonania i po prostu bardziej w tej "przypakowanej" budzie się męczy. Jeśli chodzi o klimę, to po jej włączeniu czuć spadek mocy - nieduży, ale zauważalny. Do skuteczności klimatyzacji nie mam zastrzeżeń, bo działa wydajnie i nawet przy odsłoniętym szklanym dachu schładza nagrzane wnętrze szybko. Sama jazda też bardzo przyjemna, ale to wiecie z własnego doświadczenia. Aha - widziałem siedzibę radia Maryja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Podobne wartości na dwulitrówce wolnossącej nie dziwią - pewnie jej moc była zbliżona Bo np. wysilony 2.0 R6 w Lexusie chętnie żłopie więcej. Mały silnik mniej spali w korku, więcej - gdy przyciśnięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 A ojca dyrektora nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) No kurde nie było. Jeszcze kazali mi aparat chować, bo ponoć każdy turysta z aparatem traktowany jest jako paparazzi lub wcielenie szatana rodem z TVN24 czyli najnormalniej w świecie może na niego być klątwa rzucona. Nie ryzykowałem więc, ale siedzibę ową w pamięci mam. Bez dwóch zdań antena ojcu stoi i jest długa. Edytowane 5 Maja 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) colins Samo Radio to jest pikuś .... Może to moja wina .... bo nie podpowiedziałem Ci ,że imperium ojca dyrektora jest przy" porcie drzewnym" - kierunek Bydgoszcz . Właśnie tam stoi jego Wyższa Szkoła Medialna i wykańcza przebogaty kościół .... nie będę więcej pisać bo nie wolno nam politykować tutaj Nie dopisałem Ci o tym w przewodniku "moim" bo mówiłeś ,że nie jedziesz do niego ... Ale nic straconego .... możesz jeszcze wykupić "cegiełkę" dla tej świątyni ... Jak tam torunianki ...pewnie oglądały się za Qq ? Edytowane 5 Maja 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 No właśnie nie widziałem tam innych QQ. Ogólnie moje auto stało głównie na podwórku u rodzinki, a my jeździliśmy całą familią 7-osobową Zafirką. Torunianki są bardzo ładne, a Toruń jeszcze ładniejszy. Muszę wybrać się do Was na dłużej, bo ledwo liznąłem miasta, a już trzeba było wracać. Dziękuję za cenne wskazówki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Moherowe berety stały na posterunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Czyli o ok.litr mniej niż przy analogicznej prędkości w QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) colins Samo Radio to jest pikuś .... Może to moja wina .... bo nie podpowiedziałem Ci ,że imperium ojca dyrektora jest przy" porcie drzewnym" - kierunek Bydgoszcz . Właśnie tam stoi jego Wyższa Szkoła Medialna i wykańcza przebogaty kościół .... nie będę więcej pisać bo nie wolno nam politykować tutaj Nie dopisałem Ci o tym w przewodniku "moim" bo mówiłeś ,że nie jedziesz do niego ... Ale nic straconego .... możesz jeszcze wykupić "cegiełkę" dla tej świątyni ... Jak tam torunianki ...pewnie oglądały się za Qq ? Kurcze ja w swoich propozycjach zapomnialem o Rydzyku. Ale faktycznie siedziba Radio Maryja oraz Szkola Medialna wraz z Kosciolem to faktycznie takie- must see- w Toruniu. Moze to smieszne ale faktycznie jesli komukolwiek wspominam, ze mieszkam w Toruniu to zawsze jest pytanie o Rydzyka Edytowane 5 Maja 2015 przez gregson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Ostanio nikt nic nie narzeka na choroby wieku nowego QQ. Pewnie to co miało wyjść już wyszło. Wczoraj w onecie w rankingu sprzedawanych aut QQ znowu był w pierwszej dziesiątce - jako jedyny z crossoverów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 I tak trzymać I tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi