Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam nie patrze na licznik, zawsze na Wiosnę wymieniam oliwę- na drzewach nowe liście a w mym silniku nowy olej  :)  

Ja tam nie patrzę na porę roku, zmieniam co 10 000 :devil: .

Tak ale ja do następnej wiosny nie wiem czy dobije do 10.000km :P

Zdarzało się zlewać olej na Wiosnę o przebiegu tylko  6000 km  :D

Taka zasada-co 10 000 lub raz w roku.

To fakt. W tym jesteś nie do pod**bania :D .

Zastanawia mnie jedno...na co komu samochód jak robi 500km miesięcznie,co daje ok 17 dziennie?

Takie odległości i na osiołku można....i oszczędniej i ekologiczniej :D

Dobra :D 

Licząc co 10tys km wymianę ,musiałbym dwa razy do roku robić :D  

Ty Jacko masz zalane Militekiem więc nie musisz oleju wymieniać wcale. ;)

Odnośnie zaś wrzuconego filmiku Edwardzie, to zaprezentowałeś tam zupełnie inny od naszego silnik.

Rodzina Tce jest duża, a to co pokazałeś (z tego co widzę), to 1.2 TCe 100 KM mająca niewiele wspólnego z 1.2 TCe 120 KM czy z naszym 1.2 DIG-T 115 KM. :devil:

Zastanawia mnie jedno...na co komu samochód jak robi 500km miesięcznie,co daje ok 17 dziennie?

Można i na kozie :D .

Bo ja się w tygodniu wyjeżdżę za was wszystkich samochodami służbowymi a prywatny mam na przejażdżki z rodziną  :)

Po co mi samochód bo każdy ma mam i ja.....................................................

Co do kozy to araby je lubią od tyłu w szczególności :P  

Edytowane przez Edek01

Coś Ty ściemniasz Edek. Przecież pisałeś, że z teściem i teściową nie jeździsz więc o jakiej rodzinie mówisz? :D  ;)

Ooo przepraszam ostatnio ich wiozłem bo się im Duster sie zesrał to się zlitowałem i ratowałem z opresji  :)

Padło sprzęgło a nachulane dopiero 18000km !!!

Edytowane przez Edek01

Ja Jacko moim drugim samochodem jezdze w ciagu roku jeszcze mniej, ale uwierz mi, ze wole samochodem pojechac jak mam cos do zalatwienia niz autobusem sie toczyc.

Podobnie z tym jak ze zmywarka do naczyn. Niektorzy licza ile to ona kosztuje, ile kosztuja tabletki, woda itp. W sumie nie jest to takie tanie. Ale dlaczego jej uzywamy? Wygoda. Tak samo jest z samochodem.

• Upvote 1

Ooo przepraszam ostatnio ich wiozłem bo się im Duster sie zesrał to się zlitowałem i ratowałem z opresji   :)

Padło sprzęgło a nachulane dopiero 18000km !!!

Bo nogi na pedale się nie opiera. :D

Pedała kopiemy krótko i jedziemy dalej. ;)

Edytowane przez colins
  • Upvote 1

Pewnie teść wylał militek na tarczę sprzęgłową by się nie zatarła ;) .

Dokładnie panowie jego wina, stylem jazdy wykończył sprzęgło a że fiut nie powie co narobił bo to fiut, to nawet nie wiem ale pewnie spalił .

Ja wiem jak on wysprzęgla trwa to dłuuuugo a tarcza cierpi!! 

A Militeca do płynu hamulcowo-sprzęgłowwgo nie dodał? A może sam mu dolałeś a teraz udajesz, że nie wiesz o co chodzi ;)

• Upvote 1

Nie no co ty, on wolał by za 38zł piw sobie nakupować i wylać je niż wlać Militec1  :)

Dobra :D

Licząc co 10tys km wymianę ,musiałbym dwa razy do roku robić :D

Kto bogatemu zabroni,u bogatych taki zwyczaj :D

O matko!!! Dajcie już spokój z tym przekomarzaniem  .Militec i Militec. Już Wam powiedziałem,że ten co nie próbował nie będzie wiedział jak to jest i będzie swój ogonek chwalił(coś jak ksiądz :D) Ranger,oprócz tego ,że do układu hamulcowego można dolać to jeszcze i do czynnika klimy,Ja nawet wlałem do układu hydraulicznego łuparki do drewna,gdzie nacisk ma 8 ton.

Poza tym wyobraźcie sobie ,że już mam na wlanym M,przekulane 4tys km i silnik chodzi pieknie i cichutko,bez terkotania,skrzynia chodzi miło i lekko,więc nie jest to zło.Ustalmy jedno,jak ktoś nie używał to niech nie wypowiada się.Wszelkie uwagi od osób teoretyzujących będziemy po prostu kwitowali śmiechem.

Ciekawie brzmi i kosztuje.W porównaniu do M ,cena wychodzi podobna bo M raz na 20tys km

Do silnika i skrzyni również :D

Poza tym wyobraźcie sobie ,że już mam na wlanym M,przekulane 4tys km i silnik chodzi pieknie i cichutko,bez terkotania,skrzynia chodzi miło i lekko,więc nie jest to zło.Ustalmy jedno,jak ktoś nie używał to niech nie wypowiada się.Wszelkie uwagi od osób teoretyzujących będziemy po prostu kwitowali śmiechem.

Colins to wreszcie  kto TEORTETYZUJE, ja i Jacko i wielu = PRAKTYK, czy ty i inni= TEORETYK???????

Bo niby mi dowalasz za moje teoretyzowanie?????

Bo na przykład ja pytam cię czy oleju ci przybywa z życzliwości a nie złośliwości  :)

Ap pro pos teoretyzowania, dziś pokręciłem silnik do 6000 na filtrze oleju- Hi Flow -i pięknie silnik się zbiera lepiej jak na przymule z ASO.

No muszę go dotrzeć bo jeszcze bidny nie dotarty a tylko ułożony  :D

Edytowane przez Edek01