Thunder Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Jesteś przewrażliwiony, daj se siana. Masz auto na gwarancji, więc jak ma się co ro....cyć, to niech się stanie teraz. A skoro masz więcej benzyny niż oleju, to stanie się to niebawem, byle blisko domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Olej zawsze będzie capił benzyną,po tojest by zbierać to co po niej zostaje na cylindrach,nic wielkiego i odkrywczego. Colins,jak sprawdzisz to na pewno dasz znać.A na razie dajmy sobie siana z tym niezdrowym podniecaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Pojemność układu smarowania to jedno a tzw. napełnianie serwisowe to drugie. Różnica pomiędzy nimi może być całkiem znacząca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Dobra chopoki. Pisałem już duuużo wyżej, że będę obserwował temat i dam znać, a Wy mnie gnębicie i wmawiacie, że ciągnę temat. Pytacie, to odpowiadam, bo jestem dobrze wychowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Dobra chopoki. Pisałem już duuużo wyżej, że będę obserwował temat i dam znać, a Wy mnie gnębicie i wmawiacie, że ciągnę temat. Pytacie, to odpowiadam, bo jestem dobrze wychowany. O matko! Myślał by kto.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Przyganiał kocioł garnkowi. Czy jakoś tak to szło. O kozie przy wozie nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Tutaj nie,ale chodź na SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 10 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Morał z tego płynie taki , jedziesz na grzyby lub do teściów na wieś , zmień olej na świeży ! Radzi Auto Świat Wszyscy na budowach pracować nie mogą to pokończyli te szkoły dziennikarskie korespondencyjnie czy wieczorowe studia zaoczne i piszą takie kwiatki . Czego dowodem są wszelki artykuły bez ładu i składu z błędami ort, i styl. o interpunkcji nie wspominając , a treści merytorycznej tyle co kot napłakał ,a wiemy że koty nie płaczą ino jojczą Kiedyś to była technika , gładź cylindra była jedynie z nazwy i mógł się utrzymać na tej powierzchni olej chociaż , który nie dawał się rozrzedzić benzyną , a pierścienie .... Narobili tych ceramizerów do gładzenia cylindrów olej po tym spływa , tarcia nie ma , jak nie Militec to inne mazidło zaciera silniki . Te oleje syntetyczne chłoną benzynę jak gąbka , pierścionki przepuszczają , wtryski przelewają , kiedyś panie to była motoryzacja , a teraz SRSY < ABSY szkoda gadać ....! Chyba skrobnę coś na Interię albo WP , coś o rakietach albo o promach , bo znam się na tym jak tamten co go Jacko "chwali", też widziałem kilka programów na Discovery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 (edytowane) Mam do was takie pytanie: od nowości mam słyszalny taki przytłumiony dość cichy metaliczny dźwięk gdy zmieniam bieg. Co ciekawe nie za każdym razem. Też tak macie ? Edytowane 11 Maja 2015 przez sph3r3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Czy myślisz o krótkim świście przy zdjęciu nogi z gazu (przy zmianie na wyższy bieg)? Bo jeśli tak, to nie masz się czym przejmować, bo to dźwięk zaworu upustowego turbosprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 nie nie, to taki nawet bardziej "plastikowy" dzwiek przy samym lewarku ... moze sa tam jakies plastiki wewnatrz co sie ocieraja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 To ja czegoś takiego nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Morał z tego płynie taki , jedziesz na grzyby lub do teściów na wieś , zmień olej na świeży ! Radzi Auto Świat Wszyscy na budowach pracować nie mogą to pokończyli te szkoły dziennikarskie korespondencyjnie czy wieczorowe studia zaoczne i piszą takie kwiatki . Czego dowodem są wszelki artykuły bez ładu i składu z błędami ort, i styl. o interpunkcji nie wspominając , a treści merytorycznej tyle co kot napłakał ,a wiemy że koty nie płaczą ino jojczą Kiedyś to była technika , gładź cylindra była jedynie z nazwy i mógł się utrzymać na tej powierzchni olej chociaż , który nie dawał się rozrzedzić benzyną , a pierścienie .... Narobili tych ceramizerów do gładzenia cylindrów olej po tym spływa , tarcia nie ma , jak nie Militec to inne mazidło zaciera silniki . Te oleje syntetyczne chłoną benzynę jak gąbka , pierścionki przepuszczają , wtryski przelewają , kiedyś panie to była motoryzacja , a teraz SRSY < ABSY szkoda gadać ....! Chyba skrobnę coś na Interię albo WP , coś o rakietach albo o promach , bo znam się na tym jak tamten co go Jacko "chwali", też widziałem kilka programów na Discovery. Święte słowa,no ...może po prostu mądre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Ja co prawda podróżuje Pulsarem, ale skrzynię chyba mam tą sąmą - taki lekko głuchy dźwięk? tak, taki głuchy a zarazem jakby trzeszczał jakiś plastik . Co ciekawe - objawia się w różnych momentach w trakcie zmiany na różnych biegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Może to sprężynki mające utrzymać dźwignię w pionie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 jak myślicie - czekać z tym do pierwszego przeglądu czy od razu jechać do aso ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 . Jesteśmy forumowymi pedantami... Wykładasz 100K pln i ma ci coś terkotać ?! To nie czasy Poloneza z FSO ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 12 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 Ale ja do Ciebie nie mam pretensji ! podsumowałem jedynie dyskusję tym stwierdzeniem . Oszalałbym chyba gdyby za moje pieniądze ciężko wyrwane kapitalistom miało mi coś terkotać w nowym aucie . Jeśli się na to zgadzamy i jeśli to nam nie przeszkadza to ok. , ale gdy staje się to drażniące i natrętne i tylko "to" przykuwa naszą uwagę ....taki kamyk w bucie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Colins,no jak? Uzbierałeś już więcej oleju??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Będzie teraz handlował olejem jak szejk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Wy go lepiej nie denerwujcie bo popieści was defibrylatorem a wibratorem tą w pończochach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Ta. Od czasu gdy Wam pisałem o problemie zrobiłem 0 km (słownie zero km). Mam taki zapiernicz w pracy oraz duży tygodniowy kurs połączony z egzaminami, że nie pamiętam jak się nazywam. Nawet na forum zaglądam sporadycznie, a QQ musi poczekać na testy. Cierpliwości wobec tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 no,wreszcie się za Ciebie wzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Cześć cieniasy (mowa o Tobie Krzystofie Manixie ). Jestem, żyję, nieskromnie dodam, że egzaminy zaliczone (jak zwykle ) i od jutra zaczynam testy tej francusko-japońskiej padliny, która w zaledwie pół roku po zakupie zaczęła się sypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Jak się nic nie będzie działo to ze smoczkiem w gębie i na klęczkach będziesz odwoływał te słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi