Edek01 Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 A mi przynajmniej wydaje się że wersja ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 3Rni - papierem ściernym o gradacji 80 czyścisz te zegary prędkościomierzy czy faktycznie one się tak rysują od samego patrzenia na nie?Mam miesiąc autko wiec na razie jeszcze jest ok ale.........Czym to przecierać aby wyglądały długo ładnie - myślałem o chusteczkach do okularów np tych z Lidla, są pozbawione zanieczyszczeń mogących teoretycznie spowodować rysy. A może sama gorliwa modlitwa wystarczy a będą czyste na zasadach cudu chronicznego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Te szybki zegarów rysują się od samego patrzenia. Staram się ich w ogóle nie dotykać, a jeśli już to naprawdę rzadko i najdelikatniejszą mikrofibrą, a i tak parę rys już mam. Więc klimku szanowny i Ciebie to nie minie choćbyś nawet ich nie dotknął (bo mucha siędzie i ślady pazurów zostawi ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 A mi przynajmniej wydaje się że wersja ma znaczenie wersja znaczenia nie ma (tak mi się wydaje) w komputerze pokładowym jest opcja ustawienia przypomnień o : serwisie / wymianie kół / i inne odliczany jest przebieg samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Ja tam nic nie rozumiem, wszyscy mają Colins nie ma i pyta czy ma dom wariatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Bez urazy, ale to Ty Edziu nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Znów nigdzie nie napisałem, że nie mam "przypominacza". Nie jest mi on potrzebny więc nie zagłębiałem się w menu komputera w jego poszukiwaniu i tyle. Zresztą jest to tylko proste przypomnienie, które musisz sobie sam wprowadzić do komputera by po roku (bądź ustalonym przebiegu) komunikat się wyświetlił. Póki co mam na tyle dobrą pamięć, że sam pamiętam o przeglądach i przypominanie nie jest mi potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Ooo patrz. Czyżby nasze QQ miały jednak jakiś licznik przypominający o wymianie oleju? To robisz z taty wariata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Dajcie spokój.Nie potraficie sobie odpuścić? Wystarczyło powiedzieć,nie potrzebuję takiego komunikatu i gites,a druga strona mogłaby to przemilczeć. Troszkę taktu panowie do siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 To robisz z taty wariata No i gdzie Ty tam widzisz stwierdzenie, że nie mam tego gadżetu? Bo ja raczej widzę zdziwienie. Nie łapmy się za słówka Edwardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Wczoraj byłem zmuszony pojeździć pół dnia Fiatem Sedici teściów. Silnik 1.6 (120KM) rocznik 2011 przebieg 39 tys. km, wg katalogu masa własna 1200kg, a do setki niby 11,5s, ale odczucia jakby z 20 sekund. Przyspieszenie jak w maluchu. A wy narzekacie na 1.2. Z jaką przyjemnością dzisiaj znów zasiadłem w QQ. Ten fiacik miał zerową reakcję na wciskanie gazu. Jak już nabierał prędkości to tylko wzrastał hałas w kabinie, a nie przyspieszenie. Odczucia, że już mam 100km/h a tu... dopiero wskazówka przed 60km/h. Ogólnie tragedia. I kabina - siedzi się w taki prymitywnym, plastikowym, tandetnym wnętrzu. Każdemu życzę by znów na jeden dzień przesiadł się do innego wozu by znów poczuć za co zapłacił w QQ. A ten Sedici kosztuje 60 tys i w sumie nic w nim nie ma. Najgorsze dla mnie było manewrowanie nie tyle bez kamer ale choćby nawet czujników. Czułem się jak ślepiec. Ehhhh fajne doświadczenie, aż chciałem rano przytulić Qashqaia.. za to, że jest... i jaki jest ;-))) EDIT Jedyny plus Sedici - to mimo, że go tak trochę porządnie testowałem, to (skasowane przed zabraniem przeze mnie) średnie wyszło 7,6. Tutaj Qashqai przy takim traktowaniu raczej pokazałby bliżej 10, no może 9,5. Edytowane 28 Maja 2015 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 ten silnik ,to suzuki a nie fiat. a miejsca w sedici mało, makabra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 A my narzekamy,że mamy silnik Renault w naszych Qqłkach.Okazuje się ,że nie jest taki zły! Znaczy się....ja nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Ja też nie mam powodów do narzekań na ten mały silniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Właśnie Toyota zerżnęła francuskiego pomysła i jeszcze chwali się, że ich silnik jest najnowocześniejszy w klasie. OOO TUTAJ. Gdyby wyjrzeli za mury swojej fabryki, to przekonaliby się, że ta nowoczesność w wykonaniu Renault-Nissan jest już na rynku od 3 lat (o czym możemy przekonać się od niedawna w QQ), a nawet ma więcej mocy i niutonometrów (bo przecież jest też na rynku renówkowy motor 1.2 130 KM z momentem obrotowym ponad 200 Nm). Edytowane 28 Maja 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Najnowszy ale nowocześniejszy to śmiem wątpić kosiarka QQ daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Nowocześniejszy, bo dodali jeszcze motyw z Mazdy - gdy nie potrzeba mocy "zmniejsza" swoją pojemność. Zatem będzie bardziej oszczędny. Ciekawe jak z awaryjnością, chociaż silnikowo Toyota zła raczej nie była. Gorzej z designem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Tak delikatnie odbiegając od tematu, to czy widzieliście, że żabojady chcąc dorobić się na sukcesie Qashqaia właśnie zaczęli sprzedawać nowego Renault Kadjara? Oczywiście znów Nissan w doopę kopany, bo owszem Kadjar będzie miał również silnik 1.2, ale nie 115 KM jak w QQ, tylko 130 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) I wisienkę dołożę do tej informacji . Bogusław Linda dostanie gratis takiego Kajdara na wypasie bo został Ambasadorem Renault Edytowane 1 Czerwca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Przy okazji jak będę u rodziców - mają nowego Opla Merivę 1.4 Turbo - czy tez olej śmierdzi benzyną. A więc wczoraj byłem u rodziców i powąchałem olej w Merivie - też "capił" benzyną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) No więc pamiętałeś Karminadelku (bom już myślał żeś zapomniał). Dziękuję za fatygę. Morał z tego taki, że silnik uturbiony cuchnie całkiem inaczej niż wolnossak. Edytowane 1 Czerwca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeosoul Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Tak delikatnie odbiegając od tematu, to czy widzieliście, że żabojady chcąc dorobić się na sukcesie Qashqaia właśnie zaczęli sprzedawać nowego Renault Kadjara? Oczywiście znów Nissan w doopę kopany, bo owszem Kadjar będzie miał również silnik 1.2, ale nie 115 KM jak w QQ, tylko 130 KM. zostaje Tuning na 140 KM i znowu będzie wiecej niż w Reno. na razie szkoda mi kasy ale meczy mnie cholernie to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Tak jak i mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Więc czekamy na pierwszego śmiałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Kosztuje trochę,może uda mi się w okolicach lipiec-sierpień,ale to może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Tylko Jacku już gdzieś kiedyś pisaliśmy, że ten nasze silniki mają chyba nieco inną turbosprężarkę niż ta, która jest montowana w 1.2 TCe 130 KM. Obym się mylił, ale jeśli tak jest, to może być mały problem z tym zwiększaniem mocy. Tzn. pewnie moc da się zwiększyć, ale czy nie ucierpi na tym trwałość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi