JACKO29 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Raz się żyje Colinsie Ale myślę i mam nadzieję ,że nie.Przecież te same silniki mają o wiele wyższą moc więc to podniesienie nie powinno mu zaszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 No ale kto sie martwi o trwalosc w niwym samochodzie. To bedzie juz zmartwienie innego uzytkownika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Optymistycznie zakładasz Gregsonie, że wytrzyma okres gwarancji? Raz się żyje Colinsie Ale myślę i mam nadzieję ,że nie.Przecież te same silniki mają o wiele wyższą moc więc to podniesienie nie powinno mu zaszkodzić. Trzymam więc kciuki za powodzenie operacji. Choć znając Ciebie, to tylko się przechwalasz. Jak z radiem, które miałeś wymieniać na takie z Androidem, a na obiecankach się skończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Pozwolicie że jak uzbieram,to sprawdzę? Na Antku nie chcę.Czekam na windzie.A poza tym nie wiem na co pierw by trzeba było wydawać kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Nie ma zmiłuj,boleć musi."cóś” za "cóś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Patrząc po automapie namawiam na radio z androidem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Automapa świetnie śmiga również na Windowsie (chyba nawet lepiej niż na Androidzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Patrząc po automapie namawiam na radio z androidem A to camu??? Miałem na windzie 2 din i AM śmigała aż miło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Automapa na Windows to gasnąca platforma. Android to przyszłość. Wg. mojej oceny AM na androdzidzie w obecnej wersji działa lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Tu bym się spierał, bo większość nawigacji przenośnych oparta jest na Windowsie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 A dodatkowo nissana chyba na toi-toi..makabra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Tak, w Nissanie jest chyba coś na kształt Linuxa. Czyli w praktyce podobny system siedzi w Tom-Tomie. Tylko jest jedna różnica. TOM-TOM został "złamany", Nissan Connect niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Bo widocznie jeszcze nikogo to nie wk...o tak na prawdę. Że ja nie urodziłem się programistą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 A ja Prezesem Orlenu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 A co ma prezes Orlenu do map??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 A ja żałuje że nie urodziłem się Prezesem Orlenu to miałem na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Obecne na rynku nawigacje to raczej stare i nie rozwijane już modele. W dobie smartfonow rozwój tradycyjnych nawigacji praktycznie się zatrzymał. Po prostu smartfony dają lepszą funkcjonalność poprzez bezproblemowy dostęp do internetu. Także sam Windows CE nie jest rozwijany od lat. To bardzo przestarzała w porównaniu do androida platforma. Na rynku pozostaną tylko tacy producenci jak Tom Tom i Gramin. Może Becker. On też odchodzą od Windows i tworzą własne systemy do obsługi nawigacji. Resztę bezwzględnie opanuje platforma android . I dlatego warto iść właśnie w tym kierunku. Dla nas w Polsce najważniejszą cechą dla systemu samochodowego jest możliwość uruchomienia auto mapy. Auto Mapa dla androida już osiągnęła dojrzałość kwalifikują do porzucenia stereńkoego Windows CE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Rangersie szanowny, TomTom czy Garmin to tylko nazwy producentów urządzeń nawigacyjnych. A urządzenia te oparte są na Linuxie, co bardzo ogranicza możliwość zastosowania innych, alternatywnych programów nawigacyjnych. Na urządzeniach tych działają tylko programy dedykowane (tak jak w naszych NC2) i nic innego tam nie wrzucimy. Za to wszyscy inni producenci wypuszczają na rynek urządzenia oparte na Windowsie i na dzień dzisiejszy są to najpopularniejsze rozwiązania na rynku GPS. Oczywiście mówię tu o nawigacjach przenośnych czyli dedykowanych urządzeniach, które przyklejamy na szybie, a których głównym zadaniem jest nawigowanie. Takie nawigacje mają co najmniej kilka zalet. Po pierwsze nie płacimy za logo producenta (jak np.za TomToma) więc są tanie, po drugie nie posiadają zabezpieczeń więc ich odblokowanie to tylko chwila (w przypadku TomToma nie jest to takie proste), a po trzecie dzięki odblokowaniu umożliwiają wgranie dowolnej aplikacji GPS działającej na systemie Windows. A jest tego cały szereg, poczynając od najpopularniejszej na naszym rynku Automapy, poprzez niedocenianą Mapamap czy równie dobre IGO, a kończąc na reszcie innych mniej popularnych aplikacji. Dodam, że aplikacji cały czas rozwijanych właśnie pod Windows CE. Natomiast jeśli chodzi o Androida, to owszem jest on bardzo popularny np.na smartfonach. Jednak nie są to urządzenia dedykowane do nawigacji. Można powiedzieć, że coś co jest do wszystkiego, jest do niczego. Wystarczy napisać, że Automapa na Androida dostępna jest dopiero od niedawna, gdy pod Windows od kilku dobrych lat. A zresztą co ja będę się produkował .Napiszę może jak Edek - nie spieraj się ze mną, bo ja całą masę nawigacji rozgryzłem, odblokowałem i zaktualizowałem więc wiem prawie wszystko na ich temat. Jakby co służę pomocą. Żeby nie było żem gołosłowny. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Rozgryź NCII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Kurde, próbowałem. Nie umiem. Zabezpieczenie najprawdopodobniej jest wbudowane w kartę SD, bo nawet skopiowana bit po bicie nie jest rozpoznawana przez NC2. Słaba to pociecha, ale inni na razie też nie podołali. Po drugie - to jest nielegalne więc co Ty mnie tu imputujesz? Edytowane 3 Czerwca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 czyli nasze NCII odczytuje kod,aby mógł wyswietlić mapę.Potrzebny dobry i zawzięty informatyk...nie jakiś tam Colins Musiałby w NC wykasować program odczytujacy to badziewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Przyznam bez bicia, że "wyspecjalizowałem się" w nawigacjach przenośnych. Te nie mają dla mnie raczej tajemnic. Ale jeśli chodzi o NC, to jestem cienki Bolek. A grubego Bolka na razie nie widać. Gdyby taki Bolek się znalazł, to byłoby super. NC2 ma w sobie jednak potencjał. Działa przecież szybko, a sygnał GPS łapie w mig. Takie całkowite odblokowanie systemu dałoby nam mnóstwo nowych możliwości, być może nawet z odtwarzaniem filmów włącznie (możliwość zainstalowania dodatkowych aplikacji itd.). Ale to chyba pozostanie w sferze marzeń i prędzej kupisz Jacku sobie to alternatywne, wypasione radyjko. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Innymi słowy wygląda to tak jakby karta miała przypisany kod pin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 A probowaluscie zrobic kopie mapy kopiujac zawartosc nowej mapy na oryginalna stara karte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Na swojej karcie strach eksperymentować. Trzeba by mieć jakąś drugą do ćwiczeń. Czytałem na jakimś zagranicznym forum, że ludzie próbowali na różne sposoby klonować karty, ale i tak się nie udało. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi