Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, głównie jechałem 70 kmh. Zauważyłem dużą poprawę spalania po wymianie oleju przy pierwszym przeglądzie.

70 km/h ??!!!- tylko nie pisz, ze jechales tyle poza terenem zabudowanym...ale przeciez napisales, ze pomiedzy dwoma miastami...

Nigdy nie moglem zrozumiec kogos kto jedzie z absurdalnie niska predkoscia zeby tylko samochod mniej spalal..

Edytowane przez gregson

Nie istotne czy jechał w terenie ,czy poza nim.Uznał,że dla niego i podróznych bezpieczna i tak jechał.Z taka prędkością to faktycznie spalanie jest mikre :D

Ale z drugiej strony gdy ktos jedzie 70 poza terenem zabudowanym to wtedy stwarza niebezpieczenstwo dla innych bo wszyscy go wtedy musza wymijac. Mozna jechac z predkoscia bezpieczna ale na milosc boska nie 20km wolniej niz przepisy pozwalaja. Przy takiej predkosci smiem twierdzic , ze stwarza wieksze zagrozenie niz by gdyby jechal 20 ponad dozwolona predkosc.

Nie ma co generalizować. Są przecież drogi lokalne, na których nie rozpędzisz się do dopuszczalnej przepisami prędkości, bo albo kręte albo dziurawe albo po prostu takie "niepośpieszne". :D Może flood właśnie taką jechał i wcale nie był zawalidrogą.

Panowie trochę obiektywnego spojrzenia. Jechałem tak jak warunki na to pozwalały. Rozumiem, że Gregson, pomimo, że przed nim jedzie 3 lub 4 auta na siłę bedzie je wyprzedzał. Głównie 70 nie oznacza całą trasę. Właśnie to jest plus silnika 1,2 że prawie tak samo spisze się w mieście i w trasach pomiędzy miastami jak 1,6 - bo najczęściej na taką jazdę pozwalają warunki drogowe, o przepisach już nie wspomnę. Dopiero na autostradzie 1,6 pokaże wyższość, chociaż z 1,2 nie jest źle.

No flood nie probuj byc zlosliwy...

Zawsze staralem sie jedzic bezpiecznie, ale tez myslac o innych na drodze. Bo pamietajmy, ze wolno to nie zawsze bezpiecznie a o tym nie wszyscy wiedza niestety.

Kiedyś z kumplami po pracy,jak byliśmy na porządnym fleku,zatrzymaliśmy walec....

Kumpel walnął zdziwionemu operatorowi:paaajieaaale pan to sie świataaa naaaazwiedzasz!...

Nigdy więcej nie słyszalem takiej soczystej mowy polskiej :D Ale gość był swój chłop,bo później jak do niego dotarło to wpadł w taki rechot,że dopiero porządny łyk swojskiej go udobruchał :D

• Upvote 1

Potwórzę tu bo chyba w złym topicu napisałam

Koledzy czy ten mój QQ spala prawidłowo coś za dużo pali chyba ;)

Przejechałam 400 km - średnie spalanie 9,6 (a nie jestem typem rajdowca - raczej sunę) . OK stałam kilka razy w korkach w Warszawie ale kurna 9,6.... DUŻO!!! W katalogu jest chyba 6 litrów podane w cyklu mieszanym nosz kurna czy to przez ten cholerny EURO 6 ??

To jest automat ...

Mam idealnie takie samo spalanie jak ty Diana po przejechaniu nieceniących 600km. Ja nie mam automatu ale spalanie mnie nie przeraża zwłaszcza ze większość była po mieście. W moim starym nocie początkowo tak do 3000 spalanie też było z kosmosu - pożniej było już tylko lepiej.

Edytowane przez Pieer

Koledzy,trochę nie na temat,ale niech tam z uwagi na podobieństwo ..

Wczoraj miałem okazje przyjrzeć się Renault Kadjar- młodszy brat kaski.Można teraz kupić w limitowanej serii za dobre pieniądze,z dobrym wypasem.Silnik 130tce..Zastanawiam się mocno..nie miałem nigdy francuza ;)Co sadzicie porównując do omawianej w temacie kaski?

Co masz namyśli mówiąc dobry wypas i dobra kaska?

Bo silnik to taki sam jak w Kaśce,jedynie moc o 15 kucy większa.

Bo może tak jak w Qqłce te moce są podawane na wyrost.Już na tym forum było podawane,że jeden Qashqai miał prawie 120KM a inny niewiele ponad 110! I mierzone było na hamowni.

89.900, w wersji Intens (cos jak N-tec)dodatkowo lakier metalizowany czerwony flamme,system wspomagania parkowania z kamerą cofania,system kontroli martwego pola,system wspomagania parkowania przód,tył,bok, koło zapasowe, szklany dach

Edytowane przez elfi

Dokładnie,szału ni ma.

Szału nie ma... Mi szklany dach już się znudził. Latem gorąco, zimą zimno... Ogółem nic specjalnego ten szklany dach, a już szczególnie dla kierowcy,

Patent byłby może i fajny, gdyby była możliwość jego "zasłonięcia" od środka. Nie wiem jak jest w Nissanach, ale chyba nie ma takiej możliwości.

Ja jednego francuza mam od nowosc(Renault Thalia-diesel 1.5)-11 lat i zlego slowa o nich nie powiem. Jesli QQ bedzie sie sprawowal tak samo dobrze to bede przeszczescliwy.

Patent byłby może i fajny, gdyby była możliwość jego "zasłonięcia" od środka. Nie wiem jak jest w Nissanach, ale chyba nie ma takiej możliwości.

Kajdar jest po to aby zabrać klientele i to nie tylko Nissanowi  :D

Edytowane przez Edek01

Jak to nie...? Toż jest roleta - gdyby tego nie było to ten element wyposażenia byłby wręcz dyskwalifikujący.

Nie widziałem w Nissanach tego z bliska. Ale jak jest roleta, to jest ok, choć to nie tani dodatek ;)

Jest roleta, a szklany dach rewelacja. Jak bym miał jeszcze raz kupić QQ to tylko z szklanym dachem. Na pewno by był silnik 1.6