Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Silnika 1.6...dociekliwy jest...

To zaden facelufting. Tylko regulacja pracy silnika. Najgorsze to, ze silnik chodzi glosniej i bardziej zmulony jest. Bede musial to wyjasnic jak do domu wroce.

No,jeżeli byłaby obniżona moc,to byłby to towar nie spełniający oferty!

Jaki silnik..poszukajcie w necie..trwają juz testy..na razie Qq dostanie nowa mordkę

www.samar.pl/__/3/3.a/83922/Nissan-Qashqai-w-nowszej-wersji.html?locale=pl_PL

Edytowane przez elfi

Zmiany kosmetyczne (o ile w ogóle będą), to nie zmiany. :devil:

Wzmocniliby silnik jak w Kadjarze, to może bym zazdraszczał. :dribble:

A tak, to co najwyżej traktuję jako ciekawostkę.

Jaki silnik..poszukajcie w necie..trwają juz testy..na razie Qq dostanie nowa mordkę

www.samar.pl/__/3/3.a/83922/Nissan-Qashqai-w-nowszej-wersji.html?locale=pl_PL

System naglosnienia zeczywiscie jest do poprawy- chociaz mo ostatniej wizycie w serwisie jakby lepiej bylo.

Co do felg- wieksza roznorodnosc mile widziana. Zderzak? Jest ladny jaki jest.

E tam, do luftu z takim "luftingiem" :thumbsdown: . Myślałem, że coś zmienią w silniczku.

Marka spod znaku c**y na masce nie pozwoli.

Kanciaty ten nowy zderzak

E tam, do luftu z takim "luftingiem" :thumbsdown: . Myślałem, że coś zmienią w silniczku.

Pisze z komorki wiec dobrze, ze tylko lufting zamiast liftingu sie pojawil. Bo moglby jakis inny jeszcze gorszy dziwolag wyjsc :)

Kanciaty ten nowy zderzak

Ale który zderzak? Ten ze zdjęcia na stronie Samaru. Toż to nasza Qaśka!!!

Pisze z komorki wiec dobrze, ze tylko lufting zamiast liftingu sie pojawil. Bo moglby jakis inny jeszcze gorszy dziwolag wyjsc :)

Jak w przypadku nowej Sportage, która ma się wkrótce pojawić. Zamiast zderzak poprawić, to popsuli i nowa KIA będzie wyglądać jak z rozdziawioną gębą. :o

Edytowane przez colins

Jak w przypadku nowej Sportage, która ma się wkrótce pojawić. Zamiast zderzak poprawić, to popsuli i nowa KIA będzie wyglądać jak z rozdziawioną gębą. :o

Jak glonojad Mitsu.

No facety i facetki, pragnę się pochwalić, że dziś wreszcie pobiłem swój poprzedni rekord minimalnego spalania, który wynosił 4,9 l/100 km.

Od dziś mój rekord to 4,7 l/100 km. :banan:

Rekord zawdzięczam połączeniu dwóch stylów jazdy czyli "emeryt style" oraz "niedzielny kierowca" (bo w końcu dziś niedziela). :D

Miłego dnia. :wave:

Edytowane przez colins

Wyłączyłem klimatyzację i wszystkie odbiorniki elektryczne, pozamykałem szyby, wyrównałem ciśnienia w oponach oraz wcześniej zrzuciłem balast w ubikacji. :P

Potem siadłem na zderzaku panu w kapeluszu "mknącemu" do kościoła w swojej Skodzie - w ten sposób wykorzystałem jego korytarz aerodynamiczny. :D

Następnie przejechałem wszystkie skrzyżowania na późnym żółtym (a może wczesnym czerwonym :D) no i efekt jest jaki jest. B)

Myślę ,że nie spoczniesz na laurach !?

Prześlij też wynik wraz z dokumentacją do Nissana ... może zostaniesz ich fabrycznym kierowcą ;)

Wyłączyłem klimatyzację i wszystkie odbiorniki elektryczne, pozamykałem szyby, wyrównałem ciśnienia w oponach oraz wcześniej zrzuciłem balast w ubikacji. :P

Potem siadłem na zderzaku panu w kapeluszu "mknącemu" do kościoła w swojej Skodzie - w ten sposób wykorzystałem jego korytarz aerodynamiczny. :D

Następnie przejechałem wszystkie skrzyżowania na późnym żółtym (a może wczesnym czerwonym :D) no i efekt jest jaki jest. B)

Trza było silnik wyłączyć!!! :D

To by było oszukaństwo. :D

A tak wiem, że zapracowałem uczciwie na wynik.

Żeby nie było, że się przechwalam - mój QQ potrafi zadziwić także w drugą stronę i zdarzyło się, że na trasie do Poznania i z powrotem (czyli bez mała 400 km) miałem średnie spalanie w okolicach 10 l/100 km. :wacko:

Skoro osiągnąłeś taki wynik jadąc za dziadkiem zmierzającym do kościoła, to pomyśl jak znikome byłoby spalanie jakbyś jechał za procesją :D

• Upvote 1

To by było oszukaństwo. :D

A tak wiem, że zapracowałem uczciwie na wynik.

Żeby nie było, że się przechwalam - mój QQ potrafi zadziwić także w drugą stronę i zdarzyło się, że na trasie do Poznania i z powrotem (czyli bez mała 400 km) miałem średnie spalanie w okolicach 10 l/100 km. :wacko:

Aaaa! To już sprawdź ,czy czasami nie gubiłeś wachy !A jak z olejem!?